Acum citesti
Test – coburi BikeFun Master

Se apropie sezonul cald, iar planurile de vacanţă încep a prinde contur. Tot acum este momentul potrivit să alegem modalitatea prin care ne vom transporta bagajele în excursiile de bicicletă. Timp de câteva săptămâni am testat noii coburi BikeFun Master care au oferit o calitate şi un preţ bine echilibrate pentru soluţia de transport oferită.

IMG_6647

Genţile BikeFun Master se instalează pe orice portbagaj spate al bicicletei. Sistemul de prindere este unul simplu şi compatibil cu toate portbagajele. Sistemul de fixare nu este cu „clic”, aşa cum întâlnim la coburii mai scumpi. În schimb aici avem o serie de chingi care se prind de portbagajul bicicletei. Este un sistem simplist şi mai puţin rapid, dar care nu poate da greşi.

Materialul din care sunt fabricate genţile este poliester 600D, material pe care îl regăsim şi la rucsacurile de calitate. Este un material similar Cordura, robust şi durabil care se vede că va rezista mult în timp. Aceşti coburi trebuie să fie construiţi din materiale rezistente întrucât în turele de cicloturism nu sunt excluse situaţiile când trebuie să traversăm porţiuni de pădure deasă unde există risc mare de înţepare şi perforare a genţilor.

IMG_6641

La interior materialul este protejat cu un strat uşor cerat lucru care face coburii ceva mai rezistenţi la ploaie. Astfel, fără husa de ploaie inclusă, coburii pot rezista la o ploaie scurtă de intensitate mică. Dacă situaţia devine torenţială, coburii pot fi acoperiţi cu husa specială integrată. Când nu este folosită, husa este păstrată în buzunarul ei dedicat. Aşadar nu vei avea cum să uiţi husa acasă.

IMG_6654

Legat de buzunarul husei, aici s-ar fi putut alege o zonă mai potrivită pentru localizare. Buzunarul este poziţionat cu ieşirea spre tija de şa, lucru care face ca husa să fie mai greu de scos din cauza spaţiului strâmt, mai ales dacă începe o torenţială pe nepusă masă. Dacă buzunarul ar fi fost poziţionat spre spate, husa ar fi fost scoasă mult mai uşor şi repede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Este recomandat ca această husă să fie folosită şi când nu poluă întrucât protejează coburii de praf, foarte util când tura de cicloturism se desfăşoară mult pe drumuri forestiere, drumuri de ţară, uliţe sau poteci.

BikeFun Master oferă în total 5 compartimente de stocare la care se adaugă, pe partea superioară, o cordelină elastică ce mai poate transporta nişte haine. Există trei compartimente mari principale şi două buzunare laterale. Cele trei buzunare principale sunt toate dotate cu un perete din material rigid. Astfel buzunarele verticale au pereţii dinspre roată rigizi, iar buzunarul de deasupra are peretele de jos, fundul. Această caracteristică asigură o stabilitate mai buna a genţilor şi te asigură că în cazul în care coburii nu sunt complet încărcaţi aceştia îşi vor păsta forma şi nu vor atârna inestetic.

IMG_6655

Cele 3 compartimente mari oferă nu mai puţin de 69 litri de stocare. 69 este foarte mult, imaginaţi-vă aproape 14 bidoane de apă plată la 5L. Acest spaţiu ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru bagajele unei persoane pentru o excursie de cel puţin 7 zile dacă nu chiar şi de doua săptămâni. Avantajul acestor genţi este faptul că oferă spaţiu de stocare nu doar în cele două buzunare mari laterale. Aceştia sunt uniţi, în partea de sus, prin al 3lea buzunar. Acest lucru oferă pe de o parte spaţiu suplimentar pentru bagaje, dar şi o fixare mai bună pe portbagajul bicicletei.

Cele două buzunare mici laterale sunt suficient de încăpătoare pentru a pune acolo sculele pentru bicicletă, pompa, camere de rezervă sau snack-urile şi batoanele energizante pe care le consumăm pe traseu.

IMG_6649

Cordelina din partea de sus a coburilor este folositoare întrucât dedesubtul ei putem păstra hainele pe care le folosim în mod curent de-a lungul unei zile, spre exemplu jacheta de ploaie, ceva cu mânecă lungă etc. Este mai puţin plăcut să tot desfacem fermoarele genţilor pentru a baga şi scoate haine. Aşa că această opţiune este binevenită. Legat de fermoare, deşi cele folosite la Master nu sunt marca YKK, totuşi calitatea este bună, închiderea se face cursiv, fără blocări, iar fermoarele nu dau semne că se vor strica uşor.

Finalmente coburii BikeFun Master dispun de inserţii reflectorizante în partea din spate, laterale şi deasupra. Acest lucru îţi va oferi o vizibilitate sporită şi se va adăuga luminilor sau catadioptrilor pe care portbagajul bicicletei trebuie să le aibă la rândul său. Însă coburii Master nu dispun de alte agăţători suplimentare de care să prinzi eventual alte stopuri.

Genţile BikeFun Master au o greutate de 1,43 kg când sunt goale. Aşadar o greutate mai mică în comparaţie cu coburii mai complecși dotaţi cu sistem rapid de fixare/demontare sau în comparaţie cu cei de tip „drybag”. Per ansamblu acest echipament pentru ture lungi de bicicleta ne-a plăcut. Recomandăm coburii BikeFun Master celor care sunt la începutul „carierei” de cicloturism şi nu doresc să învestească mult în echipament, dar care doresc totuşi o calitate bună pentru banii investiţi.

Preţ la data realizării testului: 314 lei
Importator: BikeFun.ro

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 17 =