Acum citesti
B’TWIN 500: jachetă de ciclism pentru sezonul rece, la test

Decathlon ne-a pus la dispoziție o jachetă de iarnă, ca parte a echipamentului lor pentru sezonul rece, pe care am testat-o în diverse condiții. În special în cele de frig. Cu un preț de achiziție care ar face invidios orice concurent și curios orice cumpărător, jacheta se dorește a fi o soluție intersantă pentru zilele răcoroase de iarnă, însă nu te aștepta să ofere protecție până la temperaturi foarte joase, căci n-o va face. Intervalul în care m-am simțit cel mai bine cu ea pe mine a fost între 5 și 10 grade.

jacheta_btwin_500_4

Jacheta B’TWIN 500 nu este un produs entry-level, ci mai degrabă unul care tinde spre mid-level. Materialele din care este fabricată sunt absolut în regulă, adică de calitate, și își îndeplinesc bine rolul, dar față de jachetele mai scumpe există mici diferențe. Spre exemplu, membrana este diferită, iar de aici și capacitatea de respirabilitate a jachetei. Fermoarul nu este complet izolat, iar peretele buzunarelor din spate este construit dintr-un material cu plasă, pentru a permite o aerisire mai bună. Problema apare atunci când transporți obiecte mai mari în respectivele 3 buzunare, spre exemplu un bidon, deoarece gura buzunarului se deschide și permite pătrunderea frigului în anumite poziții.

jacheta_btwin_500_3

Pentru extra-aerisire, ai la dispoziție două găruri sub brațe, pe care le poți deschide și închide cu ajutorul fermoarelor și care devin utile când se încălzește un pic afară. De preferat să nu ai un ghiozdan pe umeri, căci bretelele acestuia ar putea acoperi cele două găuri de ventilație în cazul în care te decizi să le folosești.

jacheta_btwin_500_2

În jurul brâulu,i jacheta stă lipită de corp și nu permite frigului să pătrundă: este prevăzută cu un material elastic și are de asemenea o bandă de silicon pentru a nu aluneca. B’TWIN 500 are în completare și câteva materiale reflectorizante, pentru a te face mai vizibil în lumina farurilor, pe umeri, la fermoar și pe buzunarul de spate.

jacheta_btwin_500_1

În concluzie, o jachetă potrivită pentru sezonul rece, dar nu foarte eficientă atunci când temperaturile scad sub 5 grade. Prețul este foarte bun comparându-l cu cel al producătorilor premium, dar trebuie să accepți și minusurile pe care le aminteam în prima parte a articolului. O opțiune de luat în seamă pentru cei care nu beneficiază de un buget foarte mare dar vor să se protejeze inteligent pe timp de iarnă, adoptând sistemul foilor de ceapă, căci este imperativ să folosești cel puțin două alte bluze subțiri pe dedesubt.

Preț: 279,90 lei
Importator: Decathlon România

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + one =