Acum citesti
Casca Bell Super 2R (2015)

Nu se întâmplă prea des să cerem căști la test, însă noul Super 2R de la Bell cu siguranță ne-a atras atenția. Este o cască pentru All Mountain, care poate fi achiziționată împreună cu mandibulă detașabilă, ceea ce o transformă într-un full-face, hai să nu-i spunem veritabil, ci mai degrabă serios. Bell Super 2R este o cască superbă, iar în mod normal nu ai nevoie de prea multe argumente sau de review-uri pentru a cumpăra: se recomandă singură și drept să-ți spun, există puține astfel de produse.

casca-bell-super-2r-2015-2
Bell Super 2R fără mandibulă.

Dar dacă tot ne-a picat în mâini și ne-am pus-o pe cap, să-ți povestesc un pic despre cum stau lucrurile. Conceptul nu este unul nou, după cum probabil știi deja de pe acest site, cei de la Casco venind cu o idee similară în urmă cu 3 ani. Diferențele sunt însă uriașe. Calitatea materialelor vorbește de la sine, design-ul este cu totul altă poveste, iar finisajele sunt atât de diferite încât parcă există o diferență de 10 ani între cele două.

Cu mandibula detașată, noua Super 2R este o cască de All Mountain lansată încă din 2013, care nu arată ca o ciupercă pe capul tău, datorită design-ului compact. Este suficient de bine aerisită încât să-ți asigure un confort optim, dar desigur, nu poate atinge performanțele unei căști cu zeci de guri de ventilație precum în cazul unei căști pentru Cross Country. Ce-i drept, în sezonul rece, ține mai bine de cald, așadar l-am privit ca pe un avantaj. Poate fi foarte ușor reglată cu ajutorul unei rotițe amplasate în partea din spate (modul clasic), iar viziera poate fi detașată, deși nu-ți recomand să faci asta căci vei arăta precum o persoană cu sprâncenele rase cu lama.

Mandibula creată recent în 2014, are un mod ingenios de a se atașa căștii, creând o structură rigidă, adică ceva ce restul de producători nu au reușit pe deplin până în acest moment. Există trei cleme de prindere care se fixează prin apăsare (la click) și te asigură că atunci când vei vrea să lovești cu barba de pământ, vei fi 100% protejat. Chiar și mandibula este aerisită, iar pe porțiunile de urcare, nu vei simți că ai un cap ce cântărește 10 kg, așa cum se întâmplă în cazul căștilor pentru downhill. Aceasta este deci cealaltă față a lui Super 2R, căci cu mandibula atașată este o cască perfectă pentru enduro. Îți păstrează capul aerisit, iar pe urcări nu vei simți că explodezi, ceea ce mi se pare de-a dreptul sublim.

casca-bell-super-2r-2015-3
Aici se poate observa cel mai bine construcția căștii, cu mandibula atașată.

Mai mult, vine standard și cu o prindere pentru camerele de filmat, o opțiune care ar trebui să se regăsească pe toate căștile zilelor noastre. Cântărește 702 de grame (dimensiunea M), cu tot cu mandibulă, deci puține de comentat la acest capitol. De fapt, singurul capitol la care ai putea cârcoti este prețul, cel recomandat fiind de 1.150 de lei.

casca-bell-super-2r-2015-4
Vintage: GoPro Hero 2. 🙂

Poate fi achiziționată în 5 combinații de culori distincte, care pot fi eventual asociate cu echipamentul sau de ce nu cu bicicleta ta, în trei dimensiuni: L, S și M. Nu în ultimul rând, Bell lucrează împreună cu ICEDOT pentru propria-ți siguranță. Asta înseamnă că de vei fi găsit inconștient într-o râpă, cel care te reperează poate introduce un cod PIN pe site-ul icedot.org și obține informații importante despre tine (spre exemplu cine-ți este mamă, soție sau ce grupă sanguină ai). PIN-ul este trecut pe partea din spate a căștii, doar că cel care te găsește va trebui să-l și repereze, apoi să înțeleagă ce-i de făcut cu el. În spiritul oamenilor decenți din societate, eu m-am înscris în acest program, sperând totuși să nu am niciodată nevoie de el.

casca-bell-super-2r-2015-1
Dacă-l găsești fără suflare, intră pe icedot.org și introdu acel PIN.

În concluzie, noua Bell Super 2R este casca perfectă pentru ture montane sau concursurile de enduro. Ușoară, cu o mandibulă rapid detașabilă, ce poate fi stocată în ghiozdan, îți oferă acel plus de protecție atunci când te dai la vale și vrei s-o faci în stil mare. Nu este deloc inconfortabilă pe urcări, ceea ce o face și mai atractivă decât este.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 6 =