Acum citesti
Drift HD Ghost (2013)

drift_hd_ghost_2013_1Drift evoluează pentru a ține pasul cu concurența. Asemenea altor producători de camere pentru sporturi extreme, toți țintesc pentru a depăși camera GoPro în ceea ce privește performanța. Cei de la Drift mizează însă și pe un pachet complet în care includ o telecomandă, un ecran LCD (integrat) sau Wi-Fi, pachet oferit la un preț mai mic decât cel al GoPro-ului. Evident, în cazul GoPro, va trebui să plătești extra pentru o telecomandă sau pentru un ecran LCD atașabil.

Unul din avantajele principale ale Drift-ului este că nu trebuie introdus într-o carcasă suplimentară, făcând față condițiilor meteo nefavorbaile. Asta face ca operarea sa să fie mai facilă decât în cazul GoPro-ului, exceptând poate meniul cu care va trebui să te obișnuiești. Faptul că există un LCD integrat te ajută de asemenea când vrei să vezi ce ai filmat sau dacă faci fotografii.

Acumulatorul nu are dimensiuni considerabile în schimb este suficient pentru a filma timp de 3 ore. Este foare important să setezi închiderea automată a ecranului LCD pentru ca acumulatorul să ofere o autonomie mai mare. În orice caz, un alt capitol la care Drift iese cu un pas înaintea GoPro-ului.

Accesul pentru introducerea cardului se face prin deșurubarea capacului din spate. În acest caz am fi preferat o prindere mai simplă, asemenea vechiului Drift, care era foarte eficientă și totodată permite aceesul foarte rapid în compartimentul acumulatorului și al cardului. Diferența este că totul s-a micșorat în prezent, iar Drift funcționează cu un card Micro SD.

În cutia produsului sunt livrate diverse prinderi, pentru cască în principal sau pentru suprafețe ușor curbate. În orice caz, o prindere pentru ghidon poate fi comandată suplimentar, dar o prefer pe cea de pe cască deoarece imaginile nu sunt atât de mișcate. Drift HD Ghost, asemenea vechiului model, vine cu o lentilă rotativă, asta presupunând că poți prinde camera în orice poziție (fie pe cască, pe pe cadru, în lateral), iar imaginea va fi mereu dreaptă.

Din punct de vedere al filmării, Drift filmează la 1080p, dar are și moduri pentru 960p sau 720p. La rezoluția maximă, Ghost-ul surprinde 30 de cadre pe secundă, iar la 720p până la 60 de cadre pe secundă. În ceea ce privește fotografiile, acesta poate genera imagini la 11, 8 sau 5 megapixeli. Chiar dacă aceste date sună bine, Drift-ul nu reușește să se ridice la nivelul GoPro-ului în ceea ce privește calitatea imaginii, nici din punct de vedere al filmării și nici din punct de vedere al fotografiilor. Culorile sunt în principal mulțumitoare, dar nu la fel de vii precum în cazul celor captate de GoPro.

Pentru a te lămuri mai exact, o să te invit să urmărești filmul de mai jos, o compilație de secvențe surprinse în Austria, la KTM press camp. În concluzie, aș alege Drift-ul pentru raportul calitate/preț, unul dintre cele mai bune de pe piață. Dacă ești în căutarea unei camere mai mici, care să ofere imagini și mai bune și dispui și de ceva buget în plus, GoPro Black Edition este răspunsul. Diferența de preț dintre cele două este de aproximativ 400 de lei, Drift HD Ghost fiind oferit pentru 1.575 de lei.

Importator: Action Camera.ro

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + 8 =