Acum citesti
Test – Compressport Cvadriceps 4Quad

În căutarea performanţei maxime suntem dispuşi să încercăm tot felul de noi produse care sunt prezentate de producător, de prieteni sau cunoştinţe drept modalităţi de a ne îmbunătăţi performanţele sportive fără un antrenament suplimentar. De cele mai multe ori fără antrenament nu faci mare lucru însă se mai întâmplă ca ocazional utilizarea unui produs bine făcut şi gândit special pentru anumite activităţi să te ajute nesperat de mult. În plus se întâmplă ca la anumite persoane, în special la cele cu probleme de circulaţie sanguină, oricât de mult se vor antrena tot vor avea probleme când vine vorba de efort. Pentru acestea, potrivit opiniei generale care circulă în articolele de pe net, produsele Compressport şi cele din aceeaşi categorie reprezintă o adevărată mană cerească.

Recent am testat produsele de compresie de la Compressport, mai precis 4Quad pentru muşchii cvadriceps. Le-am folosit doar la concursuri de ciclism nu şi la ture „normale” întrucât am considerat că dacă muşchii mei au nevoie de susţinere suplimentară atunci nevoia este clar la concurs.

review recenzie test Compressport Cvadriceps 4Quad 01Potrivit fabricantului 4Quad-urile îţi oferă senzaţia de picioare uşoare şi îmbunătăţeşte întoarcerea sângelui la inimă cu 20%, îmbogăţind astfel oxigenarea musculară cu 15-25%. Mai mult acestea accelerează procesul de încălzire înainte de antrenament sau cursă şi poate reduce riscul accidentarilor, reducând inflamaţia musculară, reducând durerea şi disconfortul asociat cu aceasta. Ştiind aceste lucruri este suficient dacă efectul placebo funcţionează bine la tine. Pe de altă parte în realitate 4Quad pot funcţiona foarte bine aşa cum am simţit şi eu la concursuri, şi nu doar o dată.

review recenzie test Compressport Cvadriceps 4Quad 02Totuşi pentru acest tip de produs este greu, dacă nu chiar imposibil, de acordat un verdict. Spre exemplu la cele 5 curse la care le-am folosit la toate în afară de ultima m-am simţit excelent în timpul efortului. La ultima a fost un fiasco total însă nu as învinovăţi 4Quad-urile. Pe final de concurs am avut nişte crampe incredibile în zona muşchilor cvadriceps, atât de puternice încât a trebuit să mă opresc din concurs în încercarea de a-mi reveni. Cu siguranţă am avut o zi proastă şi nu a ţinut de 4Quad-urile instalate pe picioare care, potrivit fabricantului, pot cel mult să „întârzie apariţia crampelor musculare şi a microleziunilor”. Aşadar poate că dacă nu le-as fi folosit crampele ar fi apărut şi mai devreme în concurs.

review recenzie test Compressport Cvadriceps 4Quad 03În restul timpului am simţit cum 4Quad-urile susţin muşchii întrucât produsul este foarte bine construit, elastic, dar solid în acelaşi timp. Este şi lucrul pe care îl menţionează producătorul: „4Quad-urile limitează vibraţiile generate de impactul cu solul (la alergare) reducând oscilaţiile musculare”. Vibraţii puternice apar şi la ciclism offroad pe coborârile agresive şi în mare viteză pe teren denivelat. În partea de sus 4Quad-ul dispune de o bandă aderentă din silicon care îl susţine să nu alunece spre genunchi. În realitate aşa s-a întâmplat, iar 4Quad-urile nu s-au mişcat din loc indiferent de lungimea traseului de concurs.

review recenzie test Compressport Cvadriceps 4Quad 04Compressport 4Quad se poartă pe sub echipamentul de ciclism sau alergare fiind foarte confortabile. Simţi că te strâng plăcut însă doar la început după care te obişnuieşti cu senzaţia şi apreciezi doar beneficiile pe care ţi le oferă.

În concluzie recomand acest produs cu menţiunea că va funcţiona diferit pentru fiecare organism în parte. Dacă te ştii predispus la crampe le poţi încerca ştiind că sunt mai multe şanse să te ajute decât să fie inutile. Compressport 4Quad nu te vor ajuta însă doar împotriva crampelor ci şi la circulaţia sanguină. Cei ştiu că au asemenea probleme mai mult ca sigur vor simţi o îmbunătăţire. Am primit feedback foarte pozitiv exact în această privinţă de la alte persoane care au folosit produse similare.

Preţ recomandat de vânzare la data publicării articolului: 250 lei
Importator: compressport.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − eight =