Acum citesti
Test – Geantă voiaj Castelli Duffel Bag

Aşa cum îi stă bine, fiind un aproape fanatic susţinător al cicliştilor, Castelli a lansat recent şi o colecţie de genţi de voiaj gândite special pentru cicliştii care călătoresc des la concursuri sau cantonamente. Genţile, deşi perfecte pentru echipamentul de ciclism, pot fi folosite evident, şi în viaţa de zi cu zi în vacanţele care poate nu au nicio legătură cu ciclismul. Aşadar dacă deţii aşa ceva împuşti doi iepuri dintr-o dată.

Noi am testat geanta tip „duffel” (corect şi duffle) una dintre cele mai încăpătoare din noua serie lansată. Poate te întrebi de ce trebuie ca pe geantă de călătorie să scrie ceva important pentru a o face potrivită pentru bagaje. Întrebarea este legitimă pentru că în general imprimarea unui logo cunoscut nu face decât să crească preţul produsului respectiv. În cazul de faţă faptul că pe geantă scrie Castelli este un lucru benefic.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 09

Marca italiană de echipament pentru ciclism este cunoscuta pentru dorinţa neştirbită pe care o are pentru a oferi cicliştilor cel mai bun echipament posibil. Sloganul lor este cât se poate de grăitor: „un avantaj necinstit”. Aşadar putem fi siguri că orice poartă sigla Castelli oferă cea mai buna calitate posibila, chiar şi când e vorba de genţi. În cazul de faţă şi preţul este competitiv. Castelli Duffel are un preţ recomandat de 520 lei în timp ce alte genţi din aceeaşi categorie şi de capacitate similară au preţuri asemănătoare, dar nu le găseşti în România: SRAM Cycling Kit Duffel Bag este 566 lei, Thule Crossover Duffel este 692 lei, Timbuk2 Race Duffel Bag este 852 lei, OGIO Endurance 9.0 este 611 lei şi Hincapie Pro Duffle Sports Bag este 367 lei. Cu precizarea că toate preţurile, în afara de Castelli, sunt preţuri de SUA.

Dacă ar fi să o comparăm cu preţuri româneşti putem vorbi spre exemplu de Salomon Approach Duffle care costă 609 lei şi are o capacitate similară de 70 litri, sau Samsonite Paradiver cu un preţ de 531 lei şi doar 52 litri capacitate. Însă majoritatea dintre acestea nu sunt gândite special pentru ciclism.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 08

Geanta Castelli are o capacitate foarte mare de 71 litri. Am putut să introduc în ea nu mai puţin de 7 seturi de echipament de vară plus multe altele. Vor încape şi restul de haine de schimb necesare după concurs sau cele casual pe care le foloseşti seara când ieşi cu echipa în oraş.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 01

Materialul din care este fabricată este extrem de robust şi de calitate. Va face faţă fără probleme neatenţiei şi rigorilor la transport. Toate cusăturile şi cataramele din plastic se văd că sunt şi ele de calitate şi cu siguranţă vor rezista mult în timp.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 05

La interior geanta dispune de câteva buzunare special gândite pentru echipamentul de ciclism. Există un buzunar căptuşit la interior cu material moale unde poţi transporta ciclocomputerul, telefonul smart şi chiar o tabletă de dimensiuni medii. Peste acest buzunar există altele 3, neînchise, unde poţi stoca obiecte de dimensiuni mai mici precum cheile, portofelul, ciclocomputerul sau centura pentru puls şi senzorul.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 02

La interior mai există apoi 3 buzunare destul de mari, deschise, din plasă unde poţi organiza hainele mai mici precum lenjeria, şosetele, mănuşile de ciclism. La exterior avem alte 3 buzunare dintre care unul este protejat de ploaie. Unul din celelalte 3 buzunare exterioare este de mari dimensiuni, ventilat, impermeabil şi dedicat transportului pantofilor de ciclism sau al lenjeriei murdare. După un concurs desfăşurat pe căldură excesivă sau pe ploaie excesivă în acest compartiment special poţi păstra tot ce s-a murdărit la concurs.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 03

Fără un efort deosebit, şi rămânând încă loc pentru altele, am reuşit să introduc în geantă următoarele:

  • 7 seturi echipament de vară (tricoul şi pantalon scurt cu bazon);
  • 1 set de iarnă (jachetă şi pantalon lung cu bazon);
  • 2 jachete vreme rece;
  • 1 maieu mânecă lungă iarnă;
  • 1 pantofi iarnă (mai înalţi şi mai grei decât cei de vară);
  • 2 set şosete (normale de vară şi de compresie);
  • 1 cască şosea;
  • 2 bidoane plastic de 750ml pentru apă;
  • 1 recipient prafuri pentru hidratare;
  • 2 perechi mănuşi iarnă, cu degete;
  • Toc ochelari;
  • Ciclocomputer cu centură şi senzor puls;
  • Încărcător şi telefon;
  • Aparat foto compact;
  • Mini trepied;
  • Cosmetice;
  • Lenjerie.

Toate acestea au cântărit 9,12 kg cu tot cu geantă. Geanta în sine, goală, cântăreşte 1,21 kg. Aşadar nu vor fi probleme cu greutatea dacă geanta va fi bagaj de cală în avionul cu care te duci în vacanţă cu bicicleta.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 07

Întâmplător, în timp ce mă întorceam de la sesiunea foto pentru geantă, am trecut pe lângă o tufă mare de trandafiri. Fiind iarnă nu exista nicio frunză sau floare, doar sute şi mii de spini. Geanta s-a hârjâit groaznic de crengi moment în care mi-am spus că gata, e distrusă. M-a tras spre spate, atât de mare a fost frecarea. S-a auzit ca atunci când desfaci manşeta lată şi plină de velcro atunci când ţi se ia tensiunea la doctor. Când m-am uitat să analizez daunele nu mică mi-a fost surpriza când am văzut că nu se vede absolut nicio urmă, nimic. Nu am putut să-mi dau seama unde a fost locul care s-a atins de flori. Aşadar iată un test inopinat extrem de grăitor.

test review recenzie geanta duffel voiaj castelli duffle 06

Castelli Duffel Bag poate fi transportată pe umăr sau în mână. Există breteaua căptuşită pentru umăr, iar mânerele pentru mână sunt şi ele protejate de o husă pentru a-ţi face viaţa mai uşoară când geanta devine grea. Fundul este din material mai tare pentru ca geanta să-şi păstreze forma şi când nu este complet plină. Culorile nu sunt fantastice, dar denotă extrem de mult bun-gust. Negru la exterior şi roşu aprins la interior. Pe exterior sigla Castelli este de dimensiuni destul de mari însă la fel de discretă. Se observă bine doar în pozele la care s-a folosit blitz.

La noua geantă de voiaj Castelli Duffel Bag a plăcut cel mai mult compartimentul special pentru pantofi sau haine murdare. Este foarte folositor atunci când termini cursa sau antrenamentul, arunci acolo tot ce ai murdar, ai sărit în maşină sau tren şi eşti deja în drum spre casă. La fel de folositore sunt şi buzunarele interne, în special cel căptuşit unde poţi păstra electronicele sensibile. Practic geanta oferă nu doar capacitate foarte mare de transport ci şi o foarte bună organizare care te va scuti de minute bune de întârziere atunci când ajungi la concurs pe ultima sută de metri şi te grăbeşti spre linia de start. Apoi, după cum se vede din exemplele de mai sus, mulţumită preţului competitiv cu cel atât din afara ţării cât şi din România, noua geantă este cât se poate de recomandabilă.

Preţ recomandat la data redactării articolului – 520 lei
Importator – Moş Ion Roată

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × three =