Acum citesti
Test – suport magnetic de telefon Tetrax XBIKE pentru bicicletă

În turele noastre de bicicletă, mai ales la antrenamente, dar chiar și la concursuri, ne place să avem la noi telefonul smart nu doar pentru a rămâne în legătura cu lumea și pentru a face poze pe traseu, dar și pentru a ne măsura performanțele și înregistra traseul pe care pedalăm. Desigur în oraș telefoanele smart sunt la fel de utile pe bicicletă ajutându-ne să navigăm spre o adresă nouă. Există pe piață deja o ofertă bogată de suporturi pentru telefon de instalat pe ghidon, iar unul dintre ultimele modele primite de redacție pentru test este Tetrax XBIKE.

review test recenzie suport telefon bicicleta tetrax xbike 04

Tetrax este o companie italiană mai puțin cunoscută în România, care produce suporturi de telefon pentru mașină. Însă unul din ultimele lor produse este un astfel de suport destinat bicicliștilor. Produsul ne-a plăcut din start întrucât partea care rămâne fixată de telefon este extrem de minimalistă. Este un simplu și mic buton magnetic.

review test recenzie suport telefon bicicleta tetrax xbike 03

Iar partea magnetică este practic secretul celor de la Tetrax. Sistemele lor de fixare se bazează pe un magnet de mare putere care susține telefonul pe ghidon. Este cunoscut faptul că telefoanele mobile, și în special cele smart, sunt influențate de câmpurile magnetice puternice, acesta fiind motivul pentru care nu prea găsim pe piață suporți care să folosească această tehnică de prindere. Însă Tetrax spune că sistemul lor funcționează fără probleme și nu influențează utilizarea telefonului. Putem confirma că în zilele cât am folosit telefonul în oraș la navigație acesta a funcționat fără întreruperi de semnal sau ciudățenii din partea aplicațiilor instalate.

Suportul Tetrax XBIKE este alcătuit din două părți – cea care rămâne fixată pe ghidon și cea care rămâne lipită pe telefon. Suportul care rămâne fixat pe bicicletă este puțin mai mare, însă în comparație cu ce mai există pe piață înclin să cred că este totuși mai mic. În plus arată și mai interesant. Acest suport se fixează super simplu din două mișcări. Mai întâi se prinde colierul elastic din cauciuc după care se înșurubează suportul propriuzis.

review test recenzie suport telefon bicicleta tetrax xbike 05

Însă ce rămâne lipit pe telefon este interesant și anume un foarte mic magnet care nu te va încurca. Acesta are un profil redus, plat, iar când telefonul este în buzunar nu te va încurca sau deranja. Dacă telefonul va sta pe masă, acesta va fi puțin ridicat însă insesizabil. Magnetul este puternic, iar în pachet primești mai multe dimensiuni, pentru a se potrivi cu diferite dimensiuni și mai ales greutăți de telefoane.

review test recenzie suport telefon bicicleta tetrax xbike 06

Însa întrucât sistemul este destinat bicicletelor, care mai merg și pe drumuri forestiere cu gropi sau piatră cubică cu gropi, suportul de pe ghidon dispune în plus de o bandă transparentă din silicon care securizează telefonul să nu se desprindă accidental. Această bandă am găsit-o utilă, este drept, însă în același timp fiind amplasată de-a curmezișul ecranului incomodează din când în când atunci când ai nevoie să lucrezi pe ecran, spre exemplu când aștepți la stop și te mai uiți pe hartă. Totuși în timpul mersului nu ne-a deranjat întrucât fie navigam fie înregistram statistici ale traseului.

review test recenzie suport telefon bicicleta tetrax xbike 02

Dacă însă ai ghinionul să plouă în ziua când trebuie să ajungi cu bicicleta undeva atunci acest sistem de fixare nu mai poate fi folosit întrucât nu protejează telefonul de apă. În aceste situații un suport cu husă da, este mai util. Desigur există multe alte variante însă cele cu huse mari, în care trebuie să bagi telefonul, le consider prea voluminoase și greu de utilizat.

review test recenzie suport telefon bicicleta tetrax xbike 01

Legat de preț, aceste nu este prea mic. Însă în comparație cu ce mai există pe piață este totuși competitiv. Există și opțiuni la 50-60 lei însă aceste suporturi sunt prea universale, iar telefonul nu stă prea bine în ele dacă nu se potrivește exact pe dimensiune. Însă cele mai multe trec de pragul de 100 lei acestea fiind însă dedicate unei anumite mărci/model de telefon. Poți folosi așa ceva, însă când schimbi telefonul vei schimba și suportul de bicicletă.

Personal găsesc acest sistem a fi cel mai elegant de pe piață în primul rând pentru că nu aglomerează telefonul cu accesorii mari și de multe ori inutile, fixarea și utilizarea telefonului fiind facile.

Preț la data publicării testului: 112 lei
Importator: ZIDUS GROUP SRL

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 4 =