Acum citesti
Test – suport Polar pentru ciclocomputere

Duse sunt vremurile când vitezometrul bicicletei se fixa direct pe ghidon și mai târziu de pipă. Astăzi opțiunile de instalare sunt multiple, iar în ultimii ani din ce în ce mai des vedem instalarea computerului în fața pipei. Această locație prezintă mai multe avantaje. În primul rând, dacă ești pe cursieră, vei privi mai ușor în jos spre ecran. Computerul fiind instalat mai spre față, nu mai este nevoie să cobori privea atât de mult, de multe ori nu este nevoie nici să nici capul. Pare exagerat însă cel puțin în timpul competițiilor, dar și în timpul antrenamentelor, orice mișcare în plus aduce un plus de stres care devine destul de repede deranjant.

În al 2lea rând și la fel de important, în fața pipei computerul este mai protejat la o eventuală căzătură. Ghidonul de cursieră „îmbrățișează” vitezometrul din 3 direcții și practic nu prea are cum să se lovească dacă ai „bafta” să iei o trântă.

În al 3lea rând, pentru cei mai rapizi dintre noi, această poziție este cea mai aerodinamică. Instalarea computerului deasupra pipei este situata fix în calea aerului. Poate nu ți se pare mare lucru însă te asigurăm că frecarea cu aerul te încetinește foarte mult.

De la Polar am primit suportul lor pentru ciclocomputere. Este gândit să funcționeze în primul rând cu computerele Polar M450 și Polar V650. Însă suportul este universal. Mulțumită tabletei circulare pe care se instalează computerul, și care poate fi înlocuită, poți fixa acolo orice adaptor pentru orice ciclocomputer din lume care este compatibil cu acest fel de instalare.

Suportul Polar pentru ghidon este cel mai elegant și subțire din câte am întâlnit până acum. Se vede imediat grija cu care a fost nu doar conceput pe hârtie ci și finisajele realizate în fabrică. Este fluid și foarte subțire, fiind fabricat din metal. Este în același timp și foarte ușor, la doar 41 grame. Iar la cursiere știm cât de importantă este greutatea redusă. Pentru cei preocupați de estetică, acest suport arată mult mai bine decât oricare din cele clasice fabricate din plastic.

Spre deosebire de alte suporturi care se fixează de ghidon cu un singur șurub plus balama, cel de la Polar se fixează cu două șuruburi. Este puțin mai greu de instalat, pentru că trebuie la un moment dat să ții în mână în același timp hexagonala, două șuruburi mici și bracket-ul, dar instalarea se face totuși fără probleme. Diametrul de instalare este exclusiv pentru ghidoanele moderne oversize de 31,8 mm. Dacă vrei să-l fixezi pe un ghidon mai subțire trebuie să-ți faci rost de niște adaptoare.

În cutie mai primești un set de benzi autocolante transparente care este recomandat să le lipești pe circumferința ghidonului înainte de instalarea suportului. Aceste benzi vor oferi aderență mai bună suportului metalic și vor proteja ghidonul de eventualele zgârieturi.

Forma asimetrică a suportului îți permite să-l montezi în fața pipei deasupra sa sau dedesubtul ei. Este la alegerea ta însă dacă îl instalezi dedesubt vei avea computerul mai protejat, așa cum spuneam la început.

Suportul oferă posibilitatea înlocuirii plăcuței adaptor în care se fixează computerul în sine. Așadar dacă nu ai un Polar nu-i problemă pentru că poți pune acolo adaptor pentru orice altă marcă de computer. Trebuie doar să ai grijă ca diametrul să fie cel corect. Pentru Polar diametrul plăcuței adaptor este de 38 mm.

Noua ne-a plăcut și îl recomandăm cu plăcere pentru avantajele pe care le oferă cum ar fi greutatea redusă, construcția solidă din metal, designul elegant, dar mai ales pentru faptul că este universal și poate fi folosit pentru orice computer, dacă ai în prealabil și adaptorul compatibil cu vitezometrul tău.

  • Greutate: 41 grame
  • Tip: universal, pentru orice tip de computer
  • Diametru adaptor: 38 mm
  • Preț: 129 Lei
  • Importator: LivingWell

 

Vezi Comentarii (2)
    • Daca gasesti adaptorul cu diametru de 38 mm care sa intre in suportul Polar, atunci va merge. In suportul Polar intra orice cu conditia ca diametrul placutei in care se fixeaza computerul, sa aiba 38 mm.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + 16 =