Acum citesti
Manșoane Ergon GA1

Anul trecut am primit de la Ergon o pereche de manșoane din gama GA1, construite inițial pentru enduro, dar după cum am descoperit ulterior, potrivite pentru orice disciplină. Instalarea acestora se face foarte ușor, practic doar le bagi pe ghidon, apoi strângi un șurub cu ajutorul unui inbus. Colierul, împreună cu materialul din interiorul manșonului, asigură o fixare foarte puternică. Asta elimină de la bun început instalarea unui al 2lea colier, deci manșoanele cântăresc mai puțin. Ca să fiu mai precis, 118 grame.

ergon_ga1_2013_1

În ceea ce privește forma, deși se poate distinge mai greu din fotografii, aceasta nu este perfect cilindrică. Acesta urmează forma palmei atunci când strângi de ghidon, existând un surplus de material chiar în podul palmei. Dacă faci trecerea de la manșoanele clasice la GA1 s-ar putea ca acestea să ți se pare mai groase, iar forma (poate) nefirească, dar după mai puțin de 10 minute te obișnuiești cu ele și poți să tragi de ghidon în voie, fără să mai ai impresia că ceva ar fi în neregulă. Către exterior, manșonul are o zonă care oferă mai mult grip atunci când tragi de ghidon pentru a sări peste un obstacol, o zonă care se suprapune perfect cu podul palmei. Spre interior însă, suprafața nu are niciun fel de textură.

Nu te gândi la Ergon GA1 ca la acele manșoane ergonomice care oferă suport mare pentru palmă, deoarece joacă în altă ligă. Într-adevăr, nu obții confortul oferit de manșoanele cu o suprafață mare de contact pentru palmă, deci nu te vei odihini sprijinundu-te de ele, în schimb îți lasă o libertate de mișcare foarte mare, oferind totodată adrență bună indiferent de situație. Prin urmare, pot recomanda manșoanele pentru orice fel de disciplină, mai puțin celor care sunt în căutarea confortului absolut. În orice caz, mult mai recomandate decât orice manșon cu suprafața perfect dreaptă. Iar prețul recomandat de 24$ este chiar mic.

Greutate: 118 grame
Importator în România: N/A

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + 20 =