Acum citesti
Mănuși de iarnă Castelli Chiro 3

Când e vorba de pedalat iarna, nu prea e loc de glumă. Echipamentul trebuie să își facă treaba ca la carte, adică să păstreze regimul termic al organismului în registrul optim, însă, spre ușurarea suflării cicliste, materialele dezvoltate în ultimele decenii asigură fără probleme acest lucru. Ba mai mult, vin și cu un grad de confort ridicat, având fel de fel de trăsături, iar dacă regăsiți marca unei companii italienești pe respectivul articol, atunci acesta e însoțit și de câteva finețuri. Și s-o recunoaștem – doar italienii puteau să dichisească o pereche de mănuși așa cum au făcut cei de la Castelli cu Chiro 3!

P2144369

Fiind un articol vestimentar simplu, prima întrebare care răsare în cazul neinițiaților este „ce poate fi așa special la o pereche de mănuși?”. Desigur, pe același principiu se poate accepta și întrebarea „trebuie doar să pedalezi, deci ce e așa greu la ciclism?”, însă după ce descoși primele taine ale acestei ocupații, începi să îți dai seama cum stau lucrurile de fapt. Revenind la Chiro 3, da, acestea au o grămadă de puncte de paritate cu alte mănuși care țin și acestea cald iarna și, probabil, costă simțitor mai puțin. Dar în același timp, Chiro 3 au la fel de multe puncte de diferențiere față de acestea, pe care le înșirăm mai jos.

Membrana Gore-Tex (prin natura sa de tipul wind stopper) clar intră pe lista obligatorie a materialelor pentru orice echipament de iarnă, dar Castelli a folosit-o ca strat de bază pentru Chiro 3. Pe interior, compania cu un scorpion alb ca și marcă a căptușit articolul, în timp ce pe exterior a luat lucrurile pe rând. Palma e compusă din mai multe bucăți pentru a asigura o potrivire anatomică fidelă pe cât se poate, la baza degetului mare, la vârfurile arătătorului și a celui mijlociu, precum și în colțul din interiorul palmei existând un strat sub formă de plasă de material care să asigure aderență suplimentară. De asemenea, și manșoanele sunt mai lungi, pentru a acoperi încheieturile și în capătul acestora se află și o bucată de material de care poți apuca pentru a trage mănușa cât mai bine pe mână.

P2144373

Castelli, însă, nu s-a oprit aici cu elaborarea perechii de mănuși și a mai adăugat câteva secțiuni fiecare cu rolul propriu. De exemplu, peste exteriorul degetului stă o bucată din catifea care șterge orice suprafață delicată, de la nasul mai bogat în secreții pe timpul geros, până la lentilele ochelarilor și ecranele ciclocomputerelor. Arcul dintre degetul arătător și cel mare este căptușit cu o fâșie de material cauciucat care ajută la aderență atunci când mâna se află mai ales pe manete și, nu în ultimul rând, linia încheieturilor degetelor are câteva pliuri pentru a face față alungirilor din respectiva zonă atunci când strângi pumnul sau întinzi degetele.

Pe urmă, Chiro 3 se încadrează și în trend-ul vizibilității sporite în care s-au înscris tot mai multe companii de echipament de ciclism. Nu putem decât să salutăm acest demers căci există șoferi printre noi care cu greu observă cicliștii pe drum, deci inserțiile de culoare țipătoare de pe mănuși (nu prea le am cu culorile, dar m-aș încumeta să spun că sunt un lime fluo) precum și banda reflectorizantă de pe exteriorul palmelor sunt mai mult decât binevenite. În rest, Chiro 3 nu ar putea proveni de altundeva decât de la un producător italian, cel puțin în materie de design, căci știm cu toții realitățile relocalizării producției în sine, dovadă stând estetica lor de apreciat care are la bază simplitatea, în ciuda faptului că acesta este un produs care totuși înglobează multe trăsături tehnice.

Mănușile Castelli Chiro 3 bifează toate punctele unui accesoriu vestimentar sportiv de calitate. În traducere liberă, au ținut mâinile calde și la -5° Celsius, le-au păstrat uscate și le-au permis să se miște în voie, fără a face giumbușlucuri contorsioniste pentru a scoate diferite chestii, în special telefon și batoane, din buzunarele de la spate, iar cusăturile și celălalte detalii sunt migălos meșterite, neexistând vreun fir care să se descoasă sau vreo bucată de material prost îmbinată cu restul. Extrem de mult abuz nu au suportat iarna aceasta, însă uzura inexistentă raportată la numărul de ture indică și spre o durabilitate crescută, cel puțin atâta vreme cât nu cazi și le rupi sau nu le speli în apă caldă, ceea ce duce la desprinderea membranei Gore-tex. Așadar, dacă ești prea sărac să îți permiți lucruri ieftine și ai și o înclinație spre produse italienești de ciclism (o plăcere vinovată complet acceptabilă printre practicanții sportului cu pedale și chiar încurajată) Castelli Chiro 3 așteaptă să le alegi.

Preț: 255.00 lei
Disponibile prin Moș Ion Roată

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + 5 =