Acum citesti
Pantofi Northwave Hammer SRS (2014)

Ofensiva Northwave continuă în ceea ce privește accesoriile de ciclism, iar vârful de lance al gamei italienilor îl reprezintă pantofii de ciclism. Având ca scop nişte încălţăminte atât funcţională, cât şi estetică, sau cel puţin care să iasă în evidenţă, misiunea Northwave nu este simplă, dar cel puţin producătorul se achită bine de aceasta chiar şi dacă vorbim de pantofii mid-level, cum ar fi Hammer SRS.

P1330873

În ceea ce privește estetica, frumusețea se află în ochiul privitorului. Hammer SRS sunt disponibili într-o multitudine de scheme de culoare, italienii mizând pe mai multe perechi de nuanțe, mai țipătoare sau mai cuminți. Cazul de față, cu pantofi negri pe alocuri brăzdați de sigla Northwave cu caractere albe și pete de verde pe ici, pe colo, nu a delectat ochiul subsemnatului, căci de la italieni mă așteptam la ceva mai mult în materie de pantofi de ciclism decât banalul negru. Firește, atunci când pantofii negri sunt însoțiți de un luciu elegant și un costum cu cravata aferentă, lucrurile stau altfel, dar în această situație singura consolare vine din faptul că mizeria va fi mai greu de detectat.

Trecem peste partea cu aspectul și ne ocupăm de funcționalitate. Aparținând aproximativ categoriei mid-level, fiecare dintre cei doi pantofi Hammer SRS au câte două curele cu scai pentru prindere, dar și un sistem de închidere progresivă cu clicheți, ale cărui trepte permit un reglaj atent al nivelului de strângere. Respectivul reglaj este posibil mulțumită treptelor aflate la un interval mic, deci poți merge din aproape în aproape până nimerești prinderea potrivită. Cele două curele cu scai sunt dispuse asimetric, cea de sus fiind plasată înspre exteriorul pantofului pentru a urmări mai fidel forma labei și, ulterior, a asigura un nivel de confort potrivit, dar și posibilitatea de a strânge respectiva curea obstrucționând cât mai puțin circulația sângelui.

Dacă talpa este unul din punctele forte ale Hammer SRS, rămâne de discutat, aceasta fiind o combinație de nylon și fibră de sticlă relativ rigidă. Raportând totuși la categoria din care fac parte pantofii, rigiditatea tălpii pare a fi în limite rezonabile și nu ne-ar surprinde ca producătorul nici să nu fi căutat ceva ieșit din comun de dur. Spunem acest lucru din pricina faptului că perechea de față s-ar preta mai mult sportivilor recreaționali și aventurierilor care au nevoie de plusul pe care pantofii de ciclism îl aduc. Crampoanele aflate pe talpă nu îi vor satisface, însă, pe aceștia din urmă, căci în urma turelor realizate pentru acest test, cele câteva descălecări de pe bicicletă au fost suficiente pentru a le deteriora și și pentru a zgâria lucioasa talpă. Prin urmare, dacă ai de-a face cu lungi porțiuni de push bike aflate pe pietriș sau grohotiș, ceva ne spune să Hammer SRS vor ieși puțin șifonați…

Confortul este un alt punct unde Northwave a pus punctul pe „i”, partea superioară a pantofului adăpostind cu grijă laba piciorului. Subliniem încă o dată importanța alegerii cu atenție a mărimii, căci doar așa te poți bucura de trăsăturile oricăror pantofi de ciclism, iar în ceea ce privește Hammer SRS, chiar ai avea ceva de ratat în acest sens. Chiar dacă nu excelează în materie de confort sau nu sunt genul de pantofi care să se muleze după piciorul tău în urma purtării îndelungi, devenind un soi de extensie a sa, Hammer SRS vor face o figură bună grație călcâiului și tălpicilor. Primul ține piciorul în loc fără a exercita presiune asupra sau împrejurul acestuia, pe când branțurile capătă ușor forma labei piciorului, asigurând un nivel acceptabil de confort atunci când apeși, chiar și cu putere.

În concluzie, Northwave Hammer SRS sunt genul de pantofi pe care orice practicant mai împătimit al mountain biking-ului ar trebui să îi aibe. Chiar dacă perechea în sine nu aduce ceva nou sau nu reprezintă un salt în vreo privință, faptul că înglobează trăsături precum un sistem de prindere mai elaborat, fără șireturi, o talpă relativ rigidă, chiar dacă cam delicată pentru teren accidentat, sunt argumente destul de puternice în favoarea sa.

Preț: 719 lei
Importator: BikeFun

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 10 =