Acum citesti
Pantofii Northwave Road Sonic 2 3S (2016)

Image00011Am avut ocazia să testăm noul model de pantofi de șosea de nivel mediu de performanță de la Northwave, Sonic 2, în varianta mai simplă 3S.

Pantofii Sonic 2 se găsesc în oferta celor de la Northwave în mai multe variante, cu diverse sisteme de închidere, de la velcro până la sistem cu clapetă mecanică și rotativă. Există chiar și un model cu talpă integrală din carbon.

Image00009Noi am testat modelul de bază, cu închiderea efectuată cu trei prinderi cu velcro asimetrice, denumită 3S.

Image00012Modelul Sonic 2 se găsește la mijlocul gamei din punct de vedere al performanței, talpa fiind din fibră de sticlă ranforsată cu carbon. În plus, o caracteristică interesantă este aceea că pantoful, compatibil cu pedale de șosea, poate fi modificat pentru a fi folosit și cu pedale de MTB. Noi l-am folosit în forma sa inițială, cu pedale Shimano SPD-SL.

Image00008Aspectul general al pantofului este deosebit, culorile vii și materialele de calitate captând din primul moment privirea. Pantoful folosește mai multe tipuri de materiale sudate între ele, pentru a economisi din greutate. Ce se poate observa destul de ușor este că pantoful este foarte bine aerisit, având fante chiar și pe talpă.

Image00006Talpa NRG Air pare foarte rigidă iar pe bicicletă se simte la fel cu un pantof premium. Protecțiile pentru mers par să fie suficient de înalte pentru a oferi o protecție destul de bună atunci când nu suntem pe bicicletă. În plus, aerisirile din talpă ar trebui să asigure un confort foarte bun pe căldură.

Image00010Odată introdus piciorul, pantofii sunt foarte comozi din primul moment iar cele trei benzi velcro oferă o închidere suficientă. Din păcate însă experiența ne spune că aceste închideri exclusiv pe bază de velcro nu au în general o viață foarte lungă și trebuie din când în când reparate. Zonele călcâiului și a vârfului sunt întărite și bine protejate. Partea călcâiului are și rolul de a fixa piciorul în pantof, rol pe care și-l îndeplinește foarte bine.

Image00007La pedalat, pantoful transmite foarte bine energia în pedale. Totuși, după o perioadă de pedalat, am observat o amorțire a zonei tălpii, fenomen pe care nu l-am întâlnit la alți pantofi. Am pus fenomenul pe seama branțului pe care l-am înlocuit cu unul mai moale și problema pare că s-a rezolvat.

În concluzie, pantofii Northwave Road Sonic 2 3S oferă un raport calitate-preț bun, apropiindu-se destul de mult ca aspect și performanță de modelele de top. Ei reprezintă și o alegere bună pentru cei ce folosesc pedale de MTB la șosea.

Plus: calitate foarte bună, aspect elegant, performanță aproape de modelele de top, preț accesibil

Minus: branțul un pic prea rigid, închiderea exclusiv cu velcro nu rezistă mult în timp

Importator: www.bikefun.ro

Preț: 391 lei

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − one =