Acum citesti
Pompa Blackburn Mammoth Flex (2016)

Image00001Blackburn este un producător de accesorii inovatoare pentru biciclete și, cu pompa Blackburn Mammoth Flex, încearcă să aducă ceva nou și în acest domeniu destul de conservator, al pompelor de bicicletă.

Mammoth Flex este o pompă cu diametrul mare, capabilă să introducă repede aer în roată, dar nu la presiuni foarte mari. Acest lucru o face practic o pompă pentru MTB, acolo unde nu se folosesc presiuni mai mari de 2-2.5 bar. În plus, capacitatea de a pompa o cantitate mare de aer la fiecare mișcare o face potrivită pentru generația nouă de MTB-uri cu roți 27.5+ și 29+, precum și pentru Fatbike. Roțile acestea cu volum mare sunt destul de greu de umflat pe teren cu o pompă mică clasică. Presiunea maximă specificată este de 50 psi.

Image00002Pentru a ușura folosirea, pompa dispune de un cap telescopic cu furtun de cauciuc flexibil. Acesta permite pomparea din orice poziție, foarte ușor.

Image00003Valva este convertibilă prin întoarcere între valva Presta și Schrader. Pe furtun găsim și un manometru simplu dar foarte util.

Pompa este livrată cu un suport pentru cadru, cu prindere sub sau în locul suportului de bidon, dar după părerea mea este prea groasă să stea acolo, am încercat și o lovesc cu piciorul. Astfel, părerea mea e că pompa va sta mai mult în rucsac.

Image00004La funcționare, tubul flexibil simplifică mult operațiile. Mie personal mi se pare că se pompează un pic mai greu decât la alte pompe similare, frecarea internă fiind destul de mare, dar presiunea în roată crește repede.

Pompa este fabricată din materiale premium, având exteriorul din aluminiu și o calitate foarte bună generală. Noi o recomandăm celor cu roți cu balonaj mare, pe care nu îi deranjează să transporte o greutate în plus în rucsac. În niciun caz nu am duce pompa în buzunarul de la tricou, dar utilizatorii de roți cu balonaj mare de obicei folosesc și un rucsac în spate. Este o pompă de calitate superioară, destul de scumpă, dar care își justifică prețul prin calitate.

Plus: calitate foarte bună, ușurință în utilizare
Minus: se pompează un pic cam greu
Preț: 225 lei
Importator: Extreme Riders Distribution

Vezi Comentarii (4)
  • Când dai la pompă contează şi poziția, iar pompa asta, având capul ataşat cu un furtun flexibil, o face mai uşor de folosit decât o pompă rigidă care se prinde direct pe valvă. Pompatul efectiv însa mi se pare mai greu decât la alte modele, poate şi datorită diametrului mai mare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × two =