Acum citesti
Pompa B’TWIN MNP 100 (2015)

pompa-manuala-mnp-100După multe prezentări de produse de calitate superioară, cu preţuri pe măsură, m-am gândit că ar fi foarte util să fac prezentarea unor produse foarte ieftine şi care sunt suficient de bune să îţi faci treaba cu ele, pentru situaţii în care nu e efectiv nevoie de o calitate mai bună iar banii în plus s-ar putea duce pe ceva util cum ar fi o ieşire cu bicicleta la munte.

Un astfel de accesoriu este pompa pe care o luăm cu noi în tură. După părerea mea, pentru roţile tubeless folosite de majoritatea MTB-iştilor în ziua de azi, o pompă sofisticată este destul de inutilă. Practic majoritatea penelor se etanşează cu lichid. Numărul ocaziilor în care folosim pompa este foarte mic, eu am nevoie de pompa de maxim 2-3 ori pe an. În plus, pompa este un accesoriu care este foarte des pierdut pe traseu. Toate acestea duc la concluzia că o pompă uşoară, compactă şi cu care poţi băga aer în roată e suficient, chiar dacă nu este cea mai fiabilă şi cea mai avansată ca tehnologie.

20150921_175307Astfel, vă prezint acum pompa B’TWIN MNP 100, produsul cel mai ieftin din gama celor de la Decathlon. Pompa costă 9.90 RON. Materialul din care este confecţionată este poliamida întărită, o masă plastică ce face ca greutatea să fie de doar 105 g. Dimensiunea este normală pentru o pompă compactă de tură, lungimea ei fiind de 23.5 mm. Presiunea maximă pe care o poate genera este de 5 bari, ceea ce o face inutilizabilă pentru cursiere şi biciclete cu cauciucuri înguste, ea fiind perfectă pentru MTB şi biciclete de oraş. Este compatibilă atât cu valve Presta cât şi Schrader prin inversarea capului. În pachet vine şi cu un suport de cadru din plastic şi două şuruburi de inox suficient de lungi chiar şi pentru montarea sub suportul de bidon.

20150921_175540Pompa este, cum am scris mai sus, dedicată bicicletelor cu presiune în roţi mai mică de 5 bar. Montarea pe valvă se face simplu prin presare, fiind necesară blocarea prin tragerea unei clapete. Personal mi se pare o pompă simplu de utilizat şi care bagă presiune la fel de bine ca şi o pompă mult mai scumpă. Dezavantajul este, cu siguranţă, rezistenţa în timp, dar eu nu o recomand ca şi o pompă pentru utilizare zilnică ci doar ca şi pompă de tură. Prinsă cu ajutorul suportului din dotare pe bicicletă şi asigurată cu o bucată de velcro, power-tape sau o bridă, ea poate rămâne acolo luni de zile în aşteptarea zilei când se va face utilă.

20150921_175348Umflarea unei roţi de 29×2.1 la o presiune de aproximativ 1.8 bar se face prin 120-130 de pompe, deci în mai puţin de 2 minute. După care poate fi montată la locul ei de unde, peste câteva luni de zile, cât mai multe dacă se poate, se va face din nou utilă.

Pentru utilizare zilnică vă recomand o pompă mare de podea, nu sunt cu mult mai scumpe decât cele portabile dar sunt mult mai uşor de utilizat. De preferat ar fi una cu manometru. Pentru rarele ocazii când aveţi nevoie de ea, B’TWIN MNP 100 va fi acolo sub suportul de bidon pentru voi să vă scoată din încurcătură.

PRO: preţ imbatabil, umflă roata, nu e păcat de ea dacă o pierzi

CONTRA: probabil nu rezistă la folosire intensă, limitată la 5 bar

PREŢ: 9.90 RON

IMPORTATOR: Decathlon

 

Vezi Comentarii (5)
  • Eu am mai găsit în Billa o pompă și mai mică, cu manometru, la 19,90 lei. Parcă era și în Carrefour așa ceva.
    Are două capete și nu mai trebuie să inversezi acele două piese ca să treci de la Schrader la Presta.
    Dar și asta de la Decathlon e utilă și da, nu îți pare rău după ea dacă o pierzi sau o strici.

  • Eu am avut aceasta pompa model 2013 si am dat 9 lei pe ea. De cand mi-am pus un petec pe roata din fata aceasta se dezumfla in fiecare seara si trebuia umflata de fiecare data cand voiai sa ies cu bicicleta, astfel am folosit pompa aceasta de sute de ori. Suportul de plastic s-a largit in timp, dar printr-o apasare mai puternica pentru 5 secunde revenea la rigiditatea initiala. O pompa foarte buna care propabil ar mai fi rezistant inca vreo 2 ani daca nu as fi scapat-o sub o masina. :))

  • Am avut si eu una d-asta si s-a stricat la a doua utilizare. Poate mai sunt si rebuturi printre ele, dar nu stiu daca e ok sa pleci la o tura de 100 km pe drumuri necirculate bazandu-te pe ea.

    • Din fericire, Decathlon are cel mai tare sistem de garantii din Romania la ora actuala, dupa parerea mea. I-am testat cu o pereche de ciorapi rupţi după 1 an şi 9 luni şi mi-au dat banii înapoi! (bine, nu primeşti efectiv banii ci un card cu care poţi să cumperi orice de suma respectivă din magazin). Am schimbat la pantofi de alergare rupţi că m-am săturat eu. Aşa că dacă e stricată se poate schimba fără probleme 2 ani. Iar despre defectarea în tură, ar fi bine ca orice echipament să fie testat înainte de a pleca cu el undeva departe.

  • eu sunt foarte multumit de acest produs. am cumparat 4 pana acum, nu pt ca s-ar fi stricat dar mi-a dotat fiecare bicicleta cu cate una, iar a 4-a pompa am luat-o sa fie. pretul este fff bun. imi amintesc ca in 2012 am cumparat prima data aceasta p[ompa si era cam 17 ron atunci.

    eu o folosesc si la cursiera. nu am manometru dar bag pana nu mai pot sa imping. nu cred ca ajung la 7 bar dar ma apropii 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + twelve =