Acum citesti
Soluția Nanoprotech pentru biciclete la test

bikesparyÎn atelierele Freerider a ajuns pentru testare soluția Nanoprotech pentru biciclete și motociclete. Aceasta este, conform producătorilor, o soluție foarte avansată de protecție și lubrifiere a suprafețelor. Particulele din ea se atașează la suprafață chiar și dacă aceasta este udă sau murdară, fără să fie nevoie de o pregătire prealabilă, după care o protejează la coroziune, oferă lubrifiere foarte bună și de asemenea, mai puțin relevant pentru biciclete, este și izolatoare electric.

12472472_1302479969767364_4174541488878782104_nAm testat momentan soluția pe lanțul gravel bike-ului nostru GT Grade cu care am plecat la drum pe un traseu de peste 120 km cu aproape 3000 m diferență de nivel. Dar ca să facem treaba mai grea, am început cu o noroială serioasă chiar din primii 20 km, curioși dacă și după aceasta lanțul va funcționa în parametrii normali. Pot spune că, în general, un ulei de lanț modest nu prea trece de testul acesta. Au urmat 100 km cu urcări cu înclinații mari, chiar și de 20%. Pot spune că până la finalul turei nu am sesizat probleme cu lubrifierea. Din nou, multe uleiuri de lanț nu fac față unei ture de genul acesta fără lubrifiere pe parcurs.

Până acum ne-am făcut o părere bună, dar dorim să mai testăm în continuare. Bicicleta va rămâne nespălată după tură timp de câteva zile, iar la mijlocul perioadei vom stropi lanțul, nu foarte insistent, cu o soluție salină să vedem dacă apar urme de coroziune. Evident, vom mai ieși cu ea și la prima ploaie, să vedem cum se comportă în condiții extreme. Vom reveni cu siguranță cu mai multe concluzii.

Spray-Nanoprotech-BicycleSoluția este sub formă de spray de 210 ml, este distribuită de firma Rohkeus din Blaj și costă în magazine 85 lei, fiind disponibilă și cu reducere la prețuri în jur de 65 lei.

Iată în continuare un film de prezentare și descrierea făcută de producător:

Lubrifiant anticoroziv pentru bicicletă. Lubrifiază, protejează de coroziune si umiditate. Elimină scârțâitul pe termen lung. Deblocheaza piesele ruginite si blocate. Ideala pentru conservarea bicicletei pe perioada de iarna.

Aria de utilizare:

  • Protectia componentelor metalice, a subansamblelor si mecanismelor de actiunea igrasiei, umiditatii ridicate, condensului, ploii, etc.
  • Readuce la parametrii de functionare mecanismele si echipamentele afectate de umiditate;
  • Preveniea deteriorari si iesirea din uz a pieselor metalice, a subansamblelor si mecanismelor;
  • Prelungeste de cateva ori durata de exploatare pieselor metalice, a subansamblelor si echipamentelor.
  • Lubrifierea componentelor de frecare(lanturi, sistemelor de schimbatoare de viteza(fata, spate), cablurile de frana, imbinarile filetate.

Velolubrifiantul previne distrugerea burdufurilor, garniturilor, a elementelor de etansare.  Le face mult mai elastice chia si la o diferenta de temperatura excesiva, de la -45 pana la  + 140°С. Mareste durata de viata de cateva ori.

Garanteaza o inalta protectie la coroziune (in mod special impotriva sarii si a reactivilor) cu efect pe termen lungsi cu efect prelungit de protectie impotriva umiditatii. Are o actiune puternica de lubrifiere si curatare, precum si o aderenta exceptionala la suprafata metalelor, aliajelor, a pieselor metalice.

Destinatie:

  • protejează suprafețele metalice;
  • echipamentele si mecanismele de ploaie;
  • de condens;
  • de reactivi rutieri;
  • de apa sarata si apa cu clor.

Proprietati:

  • Lubrifiaza si protejeaza de coroziune si umiditate;
  • Elimina scartaitul pe termen lung;
  • Elibereaza piesele ruginite si blocate;
  • Previne inghetarea mecanismelor mobile, la temperaturi de pana la -45°С;
  • Solutie ideala pentru conservarea si depozitarea pe termen lung a bicicletelor(intre sezoane).

Avantaje competitive:

Spre deosebire de spray-urile de izolare produse de alte firme, lubrifiantul NANOPROTECH Velo Anticor rezistă la sarcini mecanice ridicate, nu absoarbe umezeala, nu conține izopropanol, etilenglicol și whitespirt, nu se evaporă, nu are nevoie de curățare suplimentară și gresare după tratament. Eliminând umiditatea, NANOPROTECH lubrifiază mecanismul tratat.

  • Grad ridicat de protecție împotriva umezelii.
  • Asigură buna aderenta lasuprafatadepulverizare(chiar cuvariațiede temperatură).
  • Asigură o protecție pe termen lung a suprafeței protejate.

Ușor de utilizat

Gamă largă de domenii de aplicare
Nu are nevoie de pregătire a suprafeței
Eficient chiar pe suprafete umede sau ude
Produse în cutii de aerosoli de 210 ml
Aplicare: pulverizare pe suprafața aplicată (consum: 50 g/m2);

Perioada de valabilitate: 5 ani de la data fabricației

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × two =