Acum citesti
Suportul auto pentru biciclete Automaxi Axis

20150921_181507Dacă v-am prezentat mereu produse de care suntem mai mult sau mai puţin încântaţi, iată şi un produs pe care nu prea pot să îl laud şi pe care doresc să îl prezint ca să ştiţi să vă feriţi de el. Este vorba de suportul auto pentru biciclete Automaxi Axis pentru bare transversale.

Acesta se doreşte un suport premium, cel puţin ca şi preţ. Are două variante, una cu partea inferioară de oţel, cu un preţ un pic sub 200 RON şi alta de aluminiu, cu un preţ de peste 200 RON. Putem observa aici că preţul este foarte apropiat de cel al unui model clasic, Thule Freeride, model foarte fiabil şi fără probleme în exploatare.

ATT_1442910663107_20150913_091410Portbagajul Axis se face remarcat de departe. Este imposibil pentru o bicicletă să stea dreaptă pe acesta. În funcţie de forma cadrului, bicicleta va sta mai mult sau mai puţin înclinată lateral, dar niciodată dreaptă. Oricât s-ar chinui utilizatorul să o aşeze cum trebuie, după 5 minute de mers cu maşina bicicleta e la loc, într-o rână. De vreo 3 ani studiez problema şi toate bicicletele care le-am văzut strâmbe pe o maşină erau montate pe un suport Automaxi Axis. Iată mai jos un exemplu destul de extrem remarcat săptămâna trecută la Maratonul Clujului.

În plus, şinele din partea inferioară sunt deosebit de scurte şi cu o foarte mică posibilitate de reglaj, fiind imposibil de montat pe bare mai depărtate sau mai apropiate ca standardul. Chiar dacă se reuşeşte, de-abia este loc pe el pentru un MTB de 29 cu cadrul mai mare.

O altă plăcere este faptul că nu se poate închide/deschide fără cheie, cheia se poate scoate doar din poziţia închis. Asta poate fi un avantaj, că nu poţi să uiţi bicicleta neasigurată, dar uneori chiar nu ai nevoie să o legi şi nu vrei să mai foloseşti şi cheia. Thule sau alte modele permit asta.

20150921_181544Singurul lucru pozitiv despre el este cauciucul cu care vine prins cadrul. Este un cauciuc mare cu găuri care se aşează foarte bine şi învăluie cadrul fără să îl deterioreze. Sincer, un Thule Freeride cu cauciucul ăsta în loc de plasticul cu care vine ar fi portbagajul perfect.

Nu ştiu unde se mai găseşte, cine le importă, dar ele mai sunt pe piaţă, atât noi cât şi second-hand. Sfatul meu e să mai puneţi 30-40 RON şi să mergeţi pe varianta Thule sau alt model de calitate. Din Automaxi Axis nu ştiu dacă o să zboare bicicleta vreodată, nu cred, pare de calitate. Dar nu cred că v-ar place să stea ca şi în poza cu Toyota de mai sus, nici să vă atragă atenţia prietenii mereu când mergeţi în ture că le stă bicicleta strâmb şi voi să le răspundeţi mereu că aşa e portbagajul ăla, nu e nicio problemă. Şi să nu uităm de maşinile care au să vă facă semne disperate pe autostradă să vă arate cu degetul că bicicletele stau strâmb. Eu am scris ce am avut de scris, decizia e a voastră…

Vezi Comentariu (1)
  • Din experienta iti spun ca sta stramb din cauza sinelor unde vin anvelopele. Sunt prea inguste si cauciucul nu intra complet. MTB cu cauciuc peste 1.8-1.9 sta asa, dar cu cauciucuri inguste de strada, sau alte bicle cu cauciucuri inguste vor sta drept.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 − one =