Acum citesti
Test – tăvițe Thule 5981 pentru fat bike

Bicicletele fat nu ne vor cuceri prea curând însă nișa aceasta se pare că are de gând să crească, încet, dar sigur. În ultimii ani mtb-urile cu anvelope extrem de mari au început să fie din ce în ce mai des folosite în vestul Europei și în SUA, în special iarna, iar în România activitatea lor nu este chiar de neglijat. Există pe Facebook grupul Club Fat Bike România care crește ca număr de membri de la zi la zi.

Bicicletele fat, deși extrem de amuzante pe traseu, sunt destul de greu de transportat până acolo. Asta în cazul în care nu ai cum să mergi direct pe ele până la start. Este dificil întrucât anvelopele sunt atât de mari încât nu încap în suporturile clasice de transportat bicicleta pe mașină.

Thule 5981 fat bike 04

Din acest motiv Thule a lansat un set de tăvițe special adaptate mărimilor acestor cauciucuri, dimensiuni pentru anvelope de la 3 la 5 inch! Valoarea minimă pornind de la 3 înseamnă că tăvițele pot fi folosite și la mtb-urile „fatty” sau „plus size”, biciclete cu anvelope ale căror dimensiuni sunt în jurul valorii de 3 – 3.25”.

Thule 5981 fat bike 03

Există însa și anvelope fat din „prima generație” care au o dimensiune de doar 3.8”. La capătul opus al scalei cele mai „grase” anvelope fat au astăzi dimensiunea de 26×5.05”. Așadar noile tăvițe vor putea fi folosite pentru toate aceste biciclete. Nu le vei putea însă folosi dacă vrei să instalezi o cursieră.

Thule 5981 fat bike 01
Diferența dintre tăvițele clasice (drepta) pentru cursiere și mtb-uri normale, și cele pentru biciclete fat, fatty și plus size (stânga)

Noile tăvițe denumite Thule 5981, sunt gândite să fie folosite pe suportul Thule ProRide 598. Dacă mașina ta este echipată cu acest suport tot ce trebuie să faci este să scoți tăvițele vechi, create să susțină anvelope de cursieră și mtb obișnuit, și să le înlocuiești cu aceste tăvițe supradimensionate. Instalarea lor este extrem de facilă, după care instalarea bicicletei în suport se face la fel ca înainte.

Thule 5981 fat bike 02

Tăvițele Thule 5981 pentru fat bike dispun de noul sistem de prindere cu clichet a roților bicicletei. Este sistemul de fixare pe diagonală care împiedică roata față să se mai miște în timpul deplasării mașinii.

Thule 5981 fat bike 05

La test noi am folosit un fat bike echipat cu un set de anvelope de 26×4.5, iar instalarea a fost perfectă, tăvițele „îmbrățișând” ireproșabil anvelopa supradimensionată.

Preț la data publicării recenziei: 107 lei / set
Importator: Toptools

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 12 =