Acum citesti
Bicicleta mea (143): High Wheel

Sunt Miki din Timisoara iar aceasta este bicicleta mea.

high_bike_1

Este un custom made inspirat dupa modelul vechilor biciclete de tip High Wheel. Am adus-o la stadiul actual dupa zile bune, chiar saptamani de lucru la schite, masuratori si cautarea elementelor componente.
Cu cativa ani in urma cumparasem din piata de vechituri un monociclu, crezand ca voi putea sa invat sa merg pe el. N-am reusit dar se pare ca investitia nu a fost pierduta. Din elementele acestuia am folosit janta, cea rosie de 18”, furca si bratele pedalelor. Furca am lungit-o astfel incat sa pot monta pe fata roata de 26”.

high_bike_2

Butucul monociclului nu l-am putut folosi, avand doar 28 de gauri pentru spite, iar o janta pe 26” cu 28 de gauri ar fi fost mult prea costisitoare. Am avut noroc cu un prieten priceput in ale monociclurilor ce mi-a daruit un butuc cu 36 gauri, janta de 26” am achizitionat-o de la un magazin de biciclete si piese. Cu putin studiu pe net in domeniul Wheel Building am reusit sa spitez si centrez ambele roti.
Cu spijinul unor prieteni inimosi am construit cadrul bicicletei. Teava cadrului am luat-o de pe un Drift Trike de copii, iar ghidonul, pipa, head tube-ul, seat tube-ul si furca de pe spate sunt de pe o bicicleta MTB de copii. Am pus frana doar pe fata, un V-Brake care se dovedeste a fi destul de eficienta.

P.S. Lumea pe strada este impresionata, reusesc sa intorc multe priviri mergand pe ea.

Vezi Comentarii (6)
  • Felicitari!

    Poate acest proiect si prezentarea sa pe Freerider va inspira mai multi pasionati de biciclete sa-si faca asa ceva pentru a-si intregi colectia.

    Remarc, zambind, maneta de frana pentru roata din fata pe mana dreapta, ca la motociclete. Nu stiu daca butucul este fix sau freewheel, dar ar fi fost deosebit de interesant unul aproape fix, adica avand un „ambreiaj” ce se poate actiona cu o maneta pe mana stanga, tot ca la motociclete, astfel incat sa nu fie nevoie sa pedalezi atunci cand vrei sa o lasi libera.

    Cu bine,
    Andrei

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 8 =