Acum citesti
Harta maidanezilor din București și zonele cele mai periculoase

harta_maidanezi_bucurestiAutoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a întocmit o hartă a maidanezilor din București și au marcat zonele periculoase în funcție de sesizările făcute de cetățeni. Astfel, reiese faptul că Drumul Taberei este cartierul cu cele mai multe sesizări priviind incidente cu maidanezi, dar nici celelalte sectoare nu sunt scutite de probleme.

Și nici nu este de mirare, dat fiind faptul că în București conviețuiesc alături de oameni nu mai puțin de 64.700 de câini fără stăpân. Doar în luna ianuarie a lui 2013, 1.053 de persoane s-au prezentat la Centrul Antirabic din București.

În stânga ai la dispoziție harta maidanezilor din București.

Tu cum te descurci pe bicicletă cu maidanezii?

Vezi Comentarii (13)
  • Eu merg zilnic cu bicicleta la munca numai ca problema mea e ora la care incep programul, adica 19:00 seara. Nu am nicio problema atunci cand vin inspre munca ci noaptea la ora 2:30AM cand plec spre casa….

    Prieteni…. este TEROARE!!! Every man for himself! Esti al nimanui si trebuie sa ma descurc cu vreo 3 haite pana ajung acasa, asta intr-o distanta de 10km. N-ar fi o problema situatia in sine, dar alearga cu 30km/h dupa mine, sunt turbati la modul grav.

    M-am intalnit de nshpe mii de ori cu politia patruland si le-am atras atentia ca tocmai era sa fiu devorat de cainii vietii dar se uitau tamp inapoi la mine.

    Mi-e scarbaaaa pana peste cap.

  • Din masurtori personale, cainii alearga cam cu 25 – 26 km/h si renunta, de regula, dupa vreo 50 m (dei m-a alergat unul o data vreo 150) 🙂 Mai periculosi mi se par cainii cu stapan… cei mici iti sar in fata, cei mari sar la bicicleta, in timp ce stapanul e pe jos de ras.
    Oricum, maidanezii nu sunt asa de prosti sa sara la picioare cand ai ceva viteza, pentru ca o pedala in bot ii cam doare. Or fi ei o problema, dar slalomul printre gropi, masini si pietoni care merg aiurea mi se pare mai periculos decat pedalatul printre maidanezi. Pana acum niciun maidanez nu mi-a indoit janta si nici nu mi-a luat fata in trafic.

  • Si eu cred ca cel mai mare pericol in buc sunt maidanezii. Cea mai buna solutie este sa va cumparati un dispozitiv cu ultrasunete( costa vreo 20 lei si se gaseste in Dragonul Rosu sau la magazine de electronice, de chinezarii) care chir functioneaza. Treci pe langa ei si cand se ridica apesi frumos pe buton si sa-i vezi cum fug… Singurul inconvenient este ca trebuie sa-l ai la indemana, adica cumva prins de ghidon sau de mana ca sa-l poti folosi imediat. Cu siguranta ca nu pot depasi ca viteza niste caini o bicicleta dar ce te faci daca fugind de ei te accidentezi singur fiinca iti apare o masina parcata exact in fata?

  • Sincer, cred ca sunt mai multi, mult mai multi, cineva facea o glumea spunand ca in fiecare zi in Bucuresti se nasc 10 mii de caini….estimarile au fost facute probabil sa nu alarmeze prea tare, deci de catre iubitorii de maidanezi, daca as sta sa numar, cred ca eu vad in fiecare zi peste 50 de caini.Referitor la intrebare, nu imi este frica de caini, singurele emotii sunt atunci cand intervine imprevizibilul, in general cand ies de sub masini si incep sa latre, cred ca problemele mai mari sunt pentru pietoni.

  • Eu ma opresc atunci cand ma latra maidanezii si in 99% din cazuri se opresc si se intorc si ei.
    Sunt locuri pe harta asta pe unde trec si eu cu bicicleta destul de frecvent si nu sare niciun caine, dar e marcat, si alte locuri nemarcate unde sunt caini agresivi.

  • Dupa cum arata harta, ma bucur ca locuiesc in Sibiu :)) si ca veni vorba, a incercat cineva acele sisteme cu ultrasunete anti caini? As vrea sa imi cumpar si eu un aparat dar nu stiu daca isi face cu adevarat treaba 🙂

  • Cred ca cel mai tare ii enerveaza datul din picioare cand pedalam. Am observat ca atunci cand ma opresc din pedalat parca nu mai sunt asa agresivi. In general cand ma apropii de ei dau tare la pedale pentru ca atunci cand trec efectiv pe langa ei sa am deja o viteza si sa nu mai fiu nevoit sa pedalez. Cainii cei mari, de talie mare pot alerga si cu 55 la ora. Am testat asta. Aveam la un moment dat vreo 45 la ora si ei alergau in paralel cu mine, unii mari (gen ciobanestii romanesti sau mioritici, sau maidanezi de talia lor) chiar ma depaseau. Am testat asta si la munte si in oras. Deci aveti grija, nu prea puteti scapa de ei decat daca sunteti pe coborare si prindeti peste 55 la ora. Eu m-am dat peste cap de N ori din cauza lor, era sa fiu lovit de masina, etc… Nu e de joaca cu ei. Mai bine va opriti, iar daca continua sa se apropie, fie le aruncati niste paine, fie daca nu aveti mancare le dati niste spray cu piper in nas, dar doar daca nu bate vantul. Pe vant nu are nici un efect, va imprastie spray-ul si nu le ajunge in nas sau gura de nici o culoare. Mai rau e sa bata vantul spre voi, ca ati incurcat-o.

  • Legat de sistemel cu ultrasunete, pot spune ca le-am testat si functioneaza 50-50. Jumatate din ei fug, in special cei mai mici, cei mari si fiorosi reactioneaza mai violent. La cainii de talie foarte mare: Saint Bernard, ciobanesti romanesti, ciobanesti mioritici, ciobanesti caucazieni, nici sa nu va ganditi sa folositi ultrasunete sau piper. Ii veti intarata si mai rau. Am testat pe propria piele. Era sa fiu devorat de fiecare data. Si credeti-ma, am testat de multe ori, pe diversi caini de talie mare, in mai multe zone la munte si deal. La acestia nici faza cu mancarea nu prea tine, sunt invatati sa manance doar de la cioban si nu primesc nimic de la nimeni. Considera ca vreti sa le faceti rau cu orice si gata. Mai bine rucsacul in fata si va retrageti incet cu spatele, cu fata tot timpul la ei, vorbindu-le (mai bine zis implorandu-i sa va lase in pace sa traiti).

  • Ma bucur ca ” Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a întocmit o hartă a maidanezilor din București și au marcat zonele periculoase în funcție de sesizările făcute de cetățeni. „, dar nu s-au deranjat sa faca ceva care sa remedieze problema. Toata lumea stie pe unde sunt caini, pentru ca sunt peste tot chiar daca nu a sunat nimeni sa ii anunte.

  • Si mai interesant este ca in rapoartele de la primarii apar sume fabuloase cheltuite pentru sterilizarea acestor caini, sterilizare care evident nu are nicio legatura cu realitatea pentru ca devin pe zi ce trece mai multi. Oare prin buzunarele cui or fi ajuns acesti bani??

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − eleven =