Acum citesti
Amatorii au deschis Turul Ciclist al Sibiului 2014

În vreme ce lumea ciclistă aștepta după-amiaza în care avea să se dea startul Turului Franței, pasionații de ciclism din Sibiu au ieșit sâmbătă în zori la propria lor versiune a Turului: Cursa Sponsorilor, o competiție de amatori care face parte din Turul Ciclist al Sibiului (UCI 2.1), amândouă ajunse la a patra ediție.

sibiu

Nu mai puțin de 234 cicliști amatori, reprezentanți a 28 de echipe, au luat startul din Pădurea Dumbrava pentru a străbate cel mai solicitant traseu propus până acum: 21 de km pentru competița feminină și 38 de kilometri pentru concursul masculin. Fiecare dintre cele două trasee a avut dificultățile proprii. Cursa feminină s-a dus pe traseul Sibiu – Rășinari – Poplaca – Sibiu – Grădina Zoo, iar concurentele au avut de înfruntat, în afară de soarele dogoritor, și pantele dealului dintre Rășinari și Poplaca (140 metri diferență totală de nivel). Traseul masculin a dus cicliștii la o altitudine mai mare (430 mstri diferență totală de nivel), aruncându-i în lupta cu serpentinele montane din drumul spre Păltiniș. Traseul masculin a fost Sibiu – Rășinari – Curmătura Ștezii – Călugăru – Gura Râului – Poplaca – Sibiu – Grădina Zoo.

Cea mai bună echipă a Cursei Sponsorilor a fost Continental 1, urmată în clasamentul de Takata 1 și Ambient 1. Competiția feminină a fost câștigată de Andreea Pană de la echipa Banca Comercială Carpatica (cu timpul de 36:29), urmată de Alexandra Nichitov de la Metropolis 1 (40:40) și Cora Baltes de la Kuhnke (40:45). Câștigătorul concursului masculin a fost Cosmin Nichitov de la Continental (1:02:45), urmat de Florian Boarnici de la Marquardt 1 (1:02:48) și Michael Wallisch tot de la Marquardt 1 (1:02:51). Rezultatele sunt provizorii până la trecerea celor 3 zile pentru eventuale contestații, iar învingătorii în Cursa Sponsorilor își vor primi premiile în 16 iulie ora 19.30, în Piața Mare, alături de campionii cicliști profesioniști. Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au invitat în Piața Mare toți cicliștii pentru a participa la sărbătoarea care marchează începutul Turului.

Învingătorii din competiția pentru amatori vor urca pe scenă la ceremonia oficială de prezentare a echipelor participante la Turul Ciclist al Sibiului 2014, moment care marchează intrarea în faza a doua a Turului Ciclist al Sibiului 2014, cea în care intră în luptă echipele profesioniste. Nu mai puțin de 22 de echipe (pro-continentale, continentale și naționale) se vor întrece între 17 și 20 iulie de-a lungul a 501 kilometri pentru a-și adjudeca tricoul galben al Turului Ciclist al Sibiului (UCI 2.1), tur aflat în top 5 al competițiilor de șosea din Europa Centrală și de Est.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 20 =