Acum citesti
Au început înscrierile la TBT Race 2015

IMG_2294-22Au început înscrierile pentru cursa TBT Race, un maraton de mountain-bike mai special, care va avea loc pe 8 august 2015. Cursa are loc într-o zonă deosebită, cea a satelor săseşti din zona Târnava Mare, lângă Sighişoara. Concursul doreşte să promoveze satele din zonă ca şi destinaţii turistice, traseul trecând prin patru localităţi care şi-au păstrat foarte bine arhitectura şi atmosfera tipică săsească: Viscri, Buneşti, Criţ şi Meşendorf.

TBT-Race-2Elementul inedit al cursei îl reprezintă traseul care trece prin curtea a trei biserici fortificate şi care foloseşte între localităţi o mare parte din reţeaua de poteci cicloturistice amenajate în zonă. Aceste poteci sunt construite special pentru parcurgerea pe bicicletă, nivelate şi cu o suprafaţă de rulare de pietriş. În plus, ele au fost gândite şi amenajate de ciclişti cu experienţă în disciplinele verticale ale MTB-ului, cum ar fi Sergiu Paca, pentru a oferi plăcere maximă atât la urcare cât şi la coborâre, cu viraje atent gândite, contrapante, tot ce este nevoie pentru a smulge zâmbete de încântare de pe faţa oricărui iubitor de MTB.

Reteaua de trasee din zonă este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, prin Programul de Cooperare Romano-Elvetian are o lungime totala de aproximativ 100 km incepand din luna mai 2015 si leaga 10 sate din zona cu Sighisoara. Reteaua de trasee este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, si in perioada 2013 – 2015 in cadrul unui proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si va avea o lungime totala de aproximativ 100 km pana in luna mai 2015 si va lega 10 sate din zona cu Sighisoara.

micsorata-tibi-zoreleTraseul are o lungime de 47 km cu o diferenţă de nivel de 800 m.

IMG_2025-micsorataCursa este la a doua ediţie. Dacă ediţia anterioară a avut startul în Viscri, anul acesta startul va avea loc în localitatea Criţ. Traseul nu este unul simplu, în ciuda diferenţei de nivel mici, el fiind format dintr-o succesiune continuă de urcări şi coborâri care pur şi simplu te vor face să iubeşti mai mult mountain bike-ul şi să doreşti să revii în zonă pentru a explora mai multe trasee.

TBT-Race-5Concursul se încheie seara cu o petrecere câmpenească asortată cu produse tradiţionale şi miel la proţap.

Taxa de înscriere este de 80 RON până la 15 iulie, 90 RON până la 7 august sau 100 RON la faţa locului. Ca şi participant la ediţia anterioară vă pot recomanda acest eveniment cu cea mai mare încredere, veţi petrece acolo o zi sau chiar un weekend deosebit!

Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri, vizitaţi pagina concursului.

Informaţiile şi fotografiile sunt preluate de pe pagina concursului

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 1 =