Acum citesti
King of Transfăgărășan (KOT), cursă de amatori în cadrul Transfier

13654235_649321501891532_63915920831899799_nOrganizatorii evenimentului Transfier, concurs pe distanța half-ironman desfășurat pe zona de sud a Transfăgărășanului, aduc cicliștilor o mare bucurie: prima cursă de amatori organizată pe cea mai frumoasă șosea din România! Anul acesta, pe 17 septembrie, pe lângă cursa de triatlon se va organiza și una de ciclism pe distanța de 45 km, cu final la Bâlea Lac, cu TRAFICUL ÎNCHIS!!!

Iată ce ne comunică organizatorii pe pagina lor de Facebook:

Transfier – cel mai greu, cel mai frumos…
Partea “frumoasa” e greu de definit de unde vine. De la inotul in Vidraru, de la traseul de bicicleta, de la alergare, de la oameni, suporteri sau povesti. Sau amintirile ramase? – am vazut cateva “memories” facebook style share-uite ca s-o zic pe romaneste…
Partea “grea” e mai simplu de definit. Vine de la bicicleta. Cireasa de pe tort a acestui eveniment vine din faptul ca ai sansa de a pedala pe Transfagarasan fara trafic. Este o ocazie unica in an cand un amator poate beneficia de un asa tratament. Si nu o face sperand sa ia KOM pe Strava ci pentru a-si testa limitele fizice si mentale.
Noutatea anul acesta este ca am decis sa introducem si o cursa de bicicleta pentru non-triatlonisti. Intentionat nu am numit-o “concurs” ci i-am spus “cursa”. Am gandit-o mai degraba ca pe o cursa populara la care sa se inscrie oricine isi doreste sa profite de faptul ca Transfagarasan este inchis. Va fi o tura deschisa tuturor tipurilor de bicicleta, o cursa dedicata amatorilor dornici de miscare. Nu trebuie sa ajungi in varf, fiecare poate urca pana unde-l tin picioarele sau pana la prima terasa cu bere rece. Este o tura pentru sotiile concurentilor de la triathlon, pentru suporteri si prieteni. Noi vom asigura partea de infrastructura si voie buna (siguranta, lichide pe parcurs, un cip de cronometrare pentru statistici, poze si alte amintiri frumoase).
Cursa va fi deschisa si ciclistilor dornici de a-si masura fortele pe o catarare de categorie speciala. Vom avea si un castigator acolo sus la Balea, acela va ridica trofeul de King of Transfagarasan sau mai simplu KOT. I-am spus KOT pentru a nu se confunda cu KOM, titlu ce l-as putea avea si pedaland pe dealulul Mitropoliei. KOT se va acorda doar sus la doua mii de metrii in weekendul Transfier.
Mai multe detalii pe site-ul Transfier.

Vezi Comentarii (3)
  • Hotie pe fata la pretul de 70 ron…se mai si lauda ca nu e concurs, doar o cursa de placere pt oricine. S-au gandit ca daca tot va fi blocat Transul pt concurs sa mai ciupeasca ceva de-o ciorba.

  • Aviz celui de mai sus .(ciclist )
    Dacă nu ai 70 de ron pentru o ciorba, dute cu 20 de ron undeva în jurul deltei cu bacul pe Dunăre.
    Dacă taxa ți se pare prea mare la anul care vine organizează tu un asemenea eveniment cu 25 de lei.
    Aștept sa văd de ce ești in stare.
    Scuzați-mă cred că ești varză.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 3 =