Acum citesti
Noutăți despre Salzkammergut Trophy 2016

HallstätterSalzberg1_SalzkammergutTrophy_ErwinHaidenCel mai mare și mai dificil concurs de MTB din Austria!

Încă de la prima ediție din 1998, Salzkammergut Mountainbike Trophy desfășurat la Bad Goisern a fost și a rămas de-a lungul anilor cel mai mare maraton MTB din Austria. În 1998 aproximativ 220 de cicliști entuziaști au luat startul, în 2015 numărul acestora fiind de peste 5000 din 42 de țări!

O cursă infernală!

Pentru cei mai curajoși 800 de cicliști, ziua de 9 iulie începe de la răsărit, la ora 5 dimineața – ora de start pentru distanța extremă în piața centrală din Bad Goisern. Incredibilul traseu de 211 km și 7119 m diferență de nivel așteatpă să fie atacat de participanții la cel mai dificil maraton MTB din Europa.

Pe lângă experimentații cicliști profesioniști ce se aleargă unul pe altul an de an, tot mai mulți amatori acceptă provocarea cursei dorind să se afle măcar o dată pe lista celor ce au terminat traseul. Chiar dacă câștigătorii sărbătoresc, mulți vor termina cursa abia după lăsarea nopții. Un lucru remarcabil este că în jur de o duzină de femei se prezintă la startul acestei curse lungi, numărul fiind în creștere de la an la an.

Salzkammergut Trophy este printre cele mai dificile 15 concursuri de MTB din lume!

Nu fără motiv Salzkammergut Trophy a fost recent ales de o renumită revistă de ciclism ca locul cel mai fierbinte din lumea MTB-ului. Împreună cu alte curse în general de mai multe zile, doar două concursuri de o singură zi au reușit să ajungă pe această listă. Salzkammergut Trophy este printre cele mai dificile 15 curse de MTB din lume!

Câștigătorul RAAM-Hero Gerhard Gulewicz va fi pacemaker!

La cea de-a 19-a ediție a Salzkammergut Trophy, atletul local Gerhard Gulewicz din Bad Ischl își va ajusta viteza în așa fel încât să fie imediat în urma limitelor de timp de la distanța lungă. Deci acei care doresc o garanție că vor primi mult doritul tricou negru de finisher la distanța extremă ar trebui să păstreze un ritm în care să nu îl piardă pe Gulewicz din ochi. Gerhard este bucuros să dea sfaturi înainte de competiție celor care atacă pentru prima dată distanța A, beneficiind astfel de experiența unui participant frecvent la RAAM-Hero și a unui atlet de anduranță de succes.

Fojtik-Zweiter2015_ErwinHaiden7 distanțe de concurs la maratonul de duminică – fosta legendă a săriturilor pe schiuri ”Goldi” va ataca distanța extremă

În fiecare an evenimentul s-a extins pentru sportivi. Acum sunt disponibile 7 distanțe diferite. Deci sâmbătă, în afară de distanța extremă, vor fi disponibile cursele de 22, 37, 53, 76 și 119 km precum și traseul tehnic ”All-mountain” de 60 km.

Linia de start a atras mereu persoane cunoscute, anul acesta fiind prezent și săritorul pe schiuri Andi Goldberger. De ani de zile fostul săritor austriac este participant la trofeu, acesta încercând din nou în 2016 să termine distanța extremă, așa că va lua și el startul sâmbătă la 5 dimineața. Alături de el, vor lua startul la trofeu mulți alți atleți cum ar fi Campioana Mondială de Skicross Andrea Limbacher sau snowboarder-ul profesionist Benjamin Karl.

Salzkammergut va găzdui din nou Campionatele Europene Masters!

După Campionatele Europene în 2002 și Campionatele Mondiale în 2004, Salzkammergut Trophy 2016 va găzdui din nou o competiție internațională. După doi ani, zona Dachstein va fi din nou locul de desfășurare al Campionatelor Europene Masters sub egida UEC. Sunt eligibili toți cicliștii născuți înainte de 1986. Obertraun va găzdui competiția feminină ce va avea patru categorii și se va desfășura pe traseul de 76,5 km cu 2446 m diferență de nivel. Pentru a câștiga tricoul albastru European Masters, bărbații trebuie să termine cursa de 119,5 km cu 3838 m diferență de nivel, încadrați în șapte categorii.

Junior Trophy – cursa pentru copii!

Ziua de duminică este dedicată tinerilor ce participă la SCOTT Junior Trophy. De-a lungul timpului SCOTT Junior Trophy a devenit cea mai mare cursă de copii din Austria, la aceasta participând peste 400 de copii și tineri cu vârsta între 3 și 14 ani. Startul pentru toate categoriile de vârstă va fi în centrul stațiunii Bad Goisern. Traseele, adaptate categoriilor de vârstă, vor avea lungimi între 125 m pentru U5 și 9.6 km pentru U15.

Băieții și fetele vor concura separat!

În acest an, pentru a face mai simplă departajarea tinerilor pe grupe de vârstă, copiii din categoriile U9 și U11 vor putea alege dacă vor participa la o cursă necronometrată sau la cursa de XC cronometrată. În plus, pentru a evita blocajele pe traseu, toate categoriile de vârstă vor avea curse separate pentru băieți și fete. Indiferent dacă participă la cursa cronometrată sau la cea liberă, toți participanții vor primi o medalie din turtă dulce și un tricou al evenimentului după terminarea cursei! Va exista de asemenea o tombolă la ceremonia de premiere, putând fi câștigate o pereche de schiuri Fischer și un MTB Scott!

Cursă de downhill pe uniciclu!

Weekend-ul concursului se va încheia cu un eveniment spectaculos: peste 100 de practicanți de uniciclu vor coborâ de la Predigstuhl până în vale la Bad Goisern – o diferență de nivel de 500 m! Concursul de downhill din Bad Goisern a devenit un eveniment important în lumea uniciclului iar anul acesta va găzdui Campionatele Austriece de Uniciclu 2016.

Start-Trophy2015_ErwinHaidenVor avea loc numeroase alte evenimente speciale:

Campionatul de MTB al pompierilor – Sub sloganul ”în formă pentru a lupta cu flăcările”, pompierii iubitori de MTB vor putea să se înscrie la oricare din cele șapte curse, individual sau în echipă. Cei mai rapizi trei pompieri și pompierițe de pe fiecare traseu vor primi un premiu. Premiul pe echipe se va acorda celei ce va avea cei mai mulți km parcurși de cei mai rapizi membrii.

Campionatul Austriac ale Primăriilor – Toți primarii, oficialii și angajații primăriilor din Austria vor putea participa la cursa de 37.9 km pentru a câștiga Campionatul Austriac al Primăriilor. De asemenea vor avea loc a 5-a ediție a Upper Austria Mountain Bike Championship cu startul la ora 11:50 pe traseul de 37.9 km și la ora 12:20 pe cel de 22.1 km și VKB-Busniess Trophy, concurs pe companii unde orice firmă din Upper Austria va putea înscrie orice număr de participanți la una din cele șapte curse pentru un clasament al firmelor. Cei mai buni trei angajați indiferent de sex care au parcurs cei mai mulți km vor intra în clasament.

Cei ce preferă pedalatul în doi vor putea participa la Cursa Tandemurilor.

Nou: eMTB Trophy!

În 2016 va avea loc pentru prima dată la Salzkammergut Trophy o cursă specială pentru cei ce atacă munții din jurul stațiunii Bad Goisern pe e-bike. Circuitul are 36 km și 1180 m diferență de nivel! Pentru cronometrare vor fi luate în considerare două cățărări dificile și o potecă tehnică de coborâre, timpul de parcurgere al acestora adunat fiind luat în considerare la rezultatul final. Timpul total de parcurgere al traseului nu contează. În această formulă, participanții vor trebui să pedaleze în cel mai economic mod pentru a se asigura că vor avea baterie până la final, dar vor fi nevoiți să își dovedească și calitățile tehnice de cicliști pe coborâre. Pentru informații suplimentare despre concursul eMTB Trophy vizitați pagina specială a acestuia.

Circuite cu ghid cu eMTB-uri de test!

Pentru a atrage atenția mai mult asupra subiectului eMTB, evenimentul din 2016 va oferi posibilitatea de a testa diverse mărci de eMTB în timpul weekend-ului, fie pe un traseu special marcat, fie pe un traseu mai lung împreună cu fostul ciclist profesionist Valentin Zeller. În mod special va fi interesant ”turul răsăritului” până în zona ”Ewigen Wand” sâmbătă dimineața. Pentru mai multe informații accesați pagina specială.

Evenimente paralele: Bike Expo și O3 Disco

Cu peste 80 de expozanți, Bike Expo este o parte importantă a celor trei zile. Iubitorii de MTB vor putea testa și cumpăra ultimele produse și noutăți de pe piață. Multe standuri vor avea oferte speciale și reduceri, așa că o tură prin expoziție merită efortul. De asemenea vor exista modele noi de biciclete de test, inclusiv eMTB. Sâmbătă și duminică cei mai buni mecanici ale echipelor vă vor aștepta la standuri pentru sfaturi și asistență în legătură cu orice probleme cu bicicletele. Vor fi prezenți de asemenea mulți producători de echipamente sportive.

Participanții vor avea parte de asemenea de petreceri în fiecare seară, începând cu vineri de la ora 9 cu Trophy Warm Up Party – O3 Disco best hit mix.

1100 voluntari vor ajuta la desfășurarea competiției!

Siguranța participanților este prioritatea principală! În ultimii ani, Salzkammergut Trophy și-a câștigat o reputație excelentă internațională. Pe lângă peisajele impresionante, sportivii pot să se aștepte la un eveniment cu o organizare de excepție, făcută posibilă de cei 1100 voluntari!

Salzkammergut – o destinație de vacanță pentru cicliști

Cu peste 5000 de participanți din toată lumea ce participă la diverse concursuri și în jur de 15000 de spectatori pe traseu, Salzkammergut Trophy a intrat în liga de top a concursurilor de MTB. Regiunea turistică Dachstein – Salzkammergut profită nu doar din cazarea participanților ci și din impactul promoțional de care beneficiază. Cu cele 70 de trasee de MTB totalizând 1450 km, Salzkammergut a devenit o destinație de top pentru cicliști. Circuitul Dachstein este traseul principal și traversează cele mai înalte zone muntoase din Austria de Sus, oferind trei nivele de dificultate marcate cu albastru, roșu și negru. Astfel, un eveniment de nivelul Salzkammergut Trophy este cireașa de pe tort pentru regiune.

Nou: Bike Arena în Obertraun!

Pe lângă infrastructura superbă de MTB din jurul lacului Hallstatt, Federal Sport & Recreation Center Obertraun a deschis recent o nouă atracție: o zonă imensă de patru hectare cu trasee de cel mai înalt nivel de XC la standarde internaționale. De asemenea există pumptrack-uri pentru amatori și profesioniști cu o gamă largă de suprafețe și obstacole cu diferite nivele de dificultate. Este ocazia perfectă pentru a perfecționa tehnica și pentru a îmbunătăți anduranța!

Înscrierile sunt deschise!

A 19-a ediție a Salzkammergut Trophy 2016 va avea loc între 8-10 iulie 2016! Înscrierile sunt deschise pe pagina competiției!

Freerider.ro va participa și în acest an la eveniment și vă va ține la curent în direct cu pulsul competiției!

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 10 =