Acum citesti
Performanțe notabile pentru rutierii români la GP Gemenc, în Ungaria

Grand Prix Cycliste de Gemenc este una dintre cele mai importante curse de șosea din Ungaria, iar la ediția din acest an, desfășurată weekend-ul trecut prin regiunea viticolă din sudul țării vecine, au luat startul 3 echipe românești. Dintre acestea, Naționala de Juniori a României a bifat un valoros loc 3 în clasamentul general individual prin Denis Ghețe, dar o figură bună a făcut-o și Oleg Berdos (Tușnad Cycling Team) care a încheiat pe prima poziție din afara podiumul a cursei de seniori.

romania

Cursa juniorilor a fost o afacere preponderent românească, cel puțin în prima zi. Locurile 2 și 3 ale prologului au fost ocupate de Denis Ghețe și Zsolt Sarany, iar după-masă, în etapa de fond, Emil Dima a revanșat Naționala printr-o victorie, Ghețe clasându-se pe locul 3. Acesta din urmă a avut o șansă importantă la victoria generală până cu o etapă înainte de final, dar în ultima rundă a avut ghinion, rupând o spiță a roții de spate. A fost nevoit să schimbe roata, iar prețul defectului mecanic a fost încheierea cursei pe locul 3 al clasamentului general. Reușita echipei naționale de Juniori, coordonată de Viorel Grosu, nu se oprește aici, Emil Dima, protagonistul precedentei curse la care lotul a participat încheind pe locul 4 la general, urmat de Sabrin Drăgoi.

Dacă evoluția juniorilor români din prolog a fost notabilă, performanța lui Eduard Grosu, invitat de organizatori ca concurent individual, a făcut din etapa de deschidere o afacere românească. Rutierul care fuge în tricoul Vini Fantini-Nippo-De Rosa a fost cel mai rapid pe cei 1,5 kilometri și a început prima etapă îmbrăcat în tricoul de lider al clasamentului general. Neavând o echipă care să-l susțină, a pierdut șefia clasamentului, dar a obținut o sumară consolare în etapa secundă, unde a încheiat pe locul 3. Oleg Berdos s-a aflat și el mereu în rând cu favoriții cursei, încheind finalmente pe locul 4 al clasamentului general, la 30 de secunde de câștigătorul Marko Danilovic (BK Borac Cacak).

Știrea completă poate fi citită pe VeloCafe.ro

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − sixteen =