Acum citesti
Prima Evadare dă startul spre noi recorduri duminică, 10 mai

Prima Evadare, unul dintre cele mai mari maratoane de ciclism cross-country din Estul Europei şi probabil cel mai popular concurs de acest gen din România, va avea loc duminică, 10 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Bucureștiului. Peste 2.000 de cicliști s-au înscris deja la concursul aflat la a şaptea ediţie, astfel că există toate premisele să fie stabilit un nou record pentru concursurile de ciclism de la noi din ţară: 3.000 de participanţi.

Biciclisti pe traseul Prima Evadare

Şi valoarea premiilor a crescut an de an, iar la această ediţie ele vor depăşi suma de 7.000 de euro. Vor fi 15 categorii, la fiecare din acestea primii trei clasaţi primind bani şi accesorii pentru ciclism. La feminin şi la categoria destinată sportivilor profesioniști vor fi premiate primele şapte locuri. În acest an, va exista o nouă categorie numită ”Familie extinsă”, care spre deosebire de cea cunoscută, ”Familie”, va cuprinde un copil şi o rudă a acestuia, nu neapărat părinte. Fiecare concurent care va ajunge la sosire va primi câte o medalie, un tricou, o diplomă de Finisher și o porție de mâncare. De asemenea, primii 500 de concurenţi vor intra și în posesia a câte unei medalii din metal. În plus, cei aflați pe primele 100 de locuri vor primi și câte un tricou galben cu inscripția Top 100. Pe traseu şi la final vor exista puncte de alimentare, de prim ajutor, de incurajare, de masaj şi de service. Şi ca în fiecare an, la sfârşitul cursei, fiecare concurent sau voluntar va putea câştiga unul din numeroasele premii de la tombolă printre care şi un ceas Gear S.

Ridicarea kit-urilor a devenit un festival în sine, participanţii fiind aşteptaţi cu muzică, într-o atmosferă plăcută, completată de o expoziţie de accesorii şi echipamente de ciclism, iar doritorii pot beneficia de reglaje la biciclete. Anul acesta, în săptămâna (6-9 mai, program miercuri – vineri 18:30 – 21, sâmbătă 10 – 16:30) ridicării pachetelor din curtea Hotelului Caro, pe lângă expoziția tradițională, mai mare faţă de ediţiile anterioare, vor fi și proiecții de film tematic, zone de relaxare cu hamace, pufuri, iarbă verde, testare de caiace pe lac, muzică și spectacol.

Nu doar bicicliștii concurează. Sunt invitați și fotografii, care vor putea câştiga premii în valoare totală de peste 6.000 de lei, oferite pentru cele mai reușite poze făcute în timpul competiției. Coordonatorul concursului foto, la care anul trecut s-au înscris peste 40 de participanți, este autorul proiectului Bucureștiul Optimist, Cristian Vasile (Igu).

Marea noutate a acestui an va fi un miting aerian susținut de componenţii Aeroclubului României, desfăşurat la sosirea de la Snagov. 5 aeronave speciale Extra 300L vor efectua acrobaţii şi un grup de paraşutişti va ateriza la punct fix, într-un spaţiu redus situat între malul Lacului Snagov şi linia de sosire.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor un serviciu video prin care i se va genera fiecărui participant propriul film, ce poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, concurenții vor primi prin SMS informări şi rezultatul la finiş.

Printre participanţii ediţiei trecute s-au aflat Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Philippe Beke, ambasadorul Belgiei, Marius Dobre, directorul ProFM, jurnaliştii Lucian Mîndruţă şi Robert Turcescu, politicianul Alina Gorghiu, omul de radio Ciprian Muntele şi Adrian Igrişan, solistul trupei Cargo. Şi în acest an, la competiţie vor lua parte mai multe personalităţi, ale căror nume rămân o surpriză. Pentru ediţia din acest an, momentan a acceptat provocarea în direct la Observator Daniel Osmanovici, care a început antrenamentele.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 3 =