Acum citesti
ProBikers Maraton, un început mai lent de sezon

ProBikers Maraton Oradea a deschis sezonul de mountain bike pentru iubitorii acestei discipline din zona de vest, alături de alte două concursuri din țară: Ziua B (București) și Prima Pedală (Arad ).

paraschivu

Aflat la a 3-a ediție, a reușit să adune laolaltă aproximativ 350 de sportivi din mai multe orașe ale țării și chiar și din Ungaria. Organizatorii au oferit participanților la alegere două distanțe: 35 de km și 70 de km, cea din urmă constând în două ture ale traseului de 35 de km cu o diferență de nivel de numai 330 de metri pe tur.

Personal am ales distanța cea lungă, iar după 20 de minute de încălzire, la ora 10:30 așa cum arăta programul, eram așezați la start. Încă din primii kilometri am pierdut destul de repede contactul cu fruntea cursei, iar ritmul primei ture a rămas unul mediu pentru mine.

Au fost câteva porțiuni din traseu care mi-au plăcut foarte mult, în special zona de pădure cu poteci, unde îmi părea rău că nu sunt într-o formă prea bună, dat fiind începutul de sezon și oboseală după cursa de la Arad, desfășurată cu o zi înainte. M-am împăcat cu gândul și am continuat să mă bucur cât pot de traseu și de zonele deosebite pe care le descopeream pentru prima oară la Oradea.

Abia în tura a doua am descoperit că ceea ce îmi lipsea erau de fapt 2-3 eugenii pe care le-am găsit în punctul de alimentare după care am prins puțină energie, suficientă cât să forțez de dragul pedalatului în timp ce îi incurajam pe codașii de la tura scurtă.

probikers_2014

A fost o plăcere, am încheiat cursa după 3 ore și 27  de minute, cu un ecart destul de mare față de primul clasat, cursa fiind câștigată de ungurul Szalay Peter de la Focus Team Hungary, urmat la câteva minute de Elisei Miron. Cât despre mine, sunt mulțumit, pentru că a fost un weekend perfect de pregătire, conținând două competiții care m-au dezmorțit puțin pentru cele ce urmează. Și urmează Maratonul Făgetului, unde se anunță concurență mare!

Foto: Judit Monus

Material scris de Sergiu Paraschivu, pe care îl poți urmări și pe blogul său personal

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 1 =