Acum citesti
Azi, ultima zi de înscrieri pentru Transalpina Winter Bike 2016!

Weekendul acesta, mai precis sâmbătă pe 19 martie, avem Transalpina Winter Bike ediţia a 2a. Organizatorii cunoscutului maraton de ciclism offroad Cozia MTB, au pus la cale o nouă ediţie a concursului de ciclism mtb pe zăpadă care are loc la Vidra – Obârșia Lotrului, judeţul Vâlcea, pe Domeniul Schiabil Transalpina (a nu se confunda cu Rânca).

Transalpina Winter Bike 2016 02

Concursul constă în mai multe ture fiecare cu o lungime de 3 km. În funcţie de categoria la care te-ai înscris ai de făcut mai multe ture astfel:

  • Open Feminin – 2 Ture (6 km)
  • Masculin Hobby – 3 Ture (9 km)
  • Masculin Profi – 5 Ture (15 km)
  • Fat bike – 5 Ture (15 km)

Transalpina Winter Bike 2016 01

Însă trebuie ţinut cont de faptul că vremea este schimbătoare. Acest număr de ture este valabil pentru vreme bună. În caz contrar organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica numărul de ture.

Înscrierile se fac până astăzi 15 martie, la preţul de 25 lei sau la faţa locului sâmbătă pe 19 martie, la preţul de 50 lei.

Categoriile de concurs sunt:

  • Open Feminin
  • Masculin Hobby
  • Masculin Profi (minimum 10 persoane. În caz contrar categoria se va regrupa cu cea de la Hobby)
  • Fat bike. Categorie specială, nu există număr minim de înscrişi

Traseul va fi următorul:

Se va pleca din spatele porții de start pe lȃngă teleski 2, urcare aproximativ 700m pȃnă la terminarea teleski 1, se face stȃnga spre telescaun, pe vȃrful muntelui numit Coasta Benghii, pȃna la cea de-a doua staţie a telecabinei, unde se dă ocol. Aici concurenţii vor fi notați. Sunt aproximativ 900m pȃnă la punctul de notare și ȋncă 900m la ȋntoarcere. Este drum lin, perfect pentru pedalat.

Transalpina Winter Bike 01
Sursa facebook.com/chiriac.ionutalin

Apoi se coboară înapoi spre sosire . Cei aproximativ 700 de m urcaţi vor fi acum coborâţi. Coborârea va fi paralelă cu urcarea şi delimitată clar de bandă și jaloane, săgeți și indicatoare. Ultima porțiune de aproximativ 50 m va fi lină special introdusă pentru a putea să ȋncetiniți în siguranţă. Apoi cursa se reia ȋn funcție de cȃte ture aveți de făcut specifice categoriei la care v-ați ȋnscris. Vă puteți alimenta, hidrata.

Transalpina Winter Bike 07
Sursa facebook.com/chiriac.ionutalin

Organizatorii estimează că traseul va fi acoperit in proporţie de 90% cu zăpadă. Aceasta va fi pregătita de ratrac în aşa fel încât să fie optima pentru biciclete.

„Este de 100 de ori mai bine şi mai uşor pe zăpadă decât pe noroi”, spune organizatorul care a testat traseul în toate condiţiile meteo imaginabile. „Traseul a fost făcut de noi și ȋn condiții de vreme grea, potrivnică (viscol, zăpadă afȃnată, nebătută cu ratrack-ul și pe bicicleta şi pe lăngă ea). Deci, s-a putut! Transalpin Winter Bike nu este un concurs ȋn care orgoliile să fie la” ȋnălțime” ci este o ȋntȃlnire, o ȋntrecere ȋntre noi, prietenii cicliști, o ȋntȃlnire ȋntr-un loc absolut splendid, o întâlnire care ar fi păcat să o ratați.”

Transalpina Winter Bike 09
Sursa facebook.com/chiriac.ionutalin

La finalul concursului participanţii vor beneficia de medalie de finisher, sandwich, ceai, vin fiert şi o surpriză de la Stalinskaya. În plus se va organiza o tombolă unde premiile vor fi 5 coşuleţe Rȃureni.

Primele trei locuri ale fiecărei categorii vor fi premiate cu medalii, diplome și premii Stalinskaya. Medaliile sunt confecționate de organizatori fiind unice, atȃt cele de finisher cȃt și cele ale premianților. Căciulița este personalizată, iar sponsorii principali ce vor fi reprezentați la fața locului cu personal, vă vor oferi surprize.

Transalpina Winter Bike 03
Sursa facebook.com/chiriac.ionutalin

Ora startului cât şi a premierii sunt orientative şi depind mult de condiţiile meteo. Aşadar sunteţi sfătuiţi să fiţi prezenţi pe pârtie cât mai devreme pentru a nu rata nimic.

De asemenea recomandabil este să sosiţi cu o seară înainte. Cazarea se poate face în apropiere la Voineasa, Obȃrșia Lotrului sau chiar ȋn Călimănești unde puteți face și o baie fierbinte la ȋntoarcere. Între Călimăneşti şi domeniul schiabil sunt aproximativ 2 ore, iar drumul este practicabil indiferent de vreme.

Transalpina Winter Bike 06
Sursa facebook.com/chiriac.ionutalin

În ziua concursului, pentru participanţi, o urcare cu bicicleta în gondola (necesară pentru a lua startul) costă 20 lei după achiziționarea unui tichet în care este inclusă și coborârea. Cei care după concurs doresc să mai stea pentru a practica sporturile specifice de iarnă pot achiziţiona un schi pass la preţ redus de 50 lei în care este inclusă şi urcarea/coborârea cu bicicleta.

Aşadar nu rata un astfel de eveniment ce se poate ţine doar o sigură dată pe an şi înscrie-te aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 6 =