Acum citesti
Serghei Țvetcov va concura la Jocurile Olimpice de la Rio 2016

Mulţumită clasării în primele 200 de poziţii ale clasamentului individual UCI Europe Tour ale cicliştilor Serghei Țvetcov și Eduard Grosu, România a obținut un loc la cursa de șosea fond a Jocurile Olimpice de la Rio de anul acesta. Pentru a doua oară consecutiv în istoria recentă a ciclismului românesc proba masculină de şosea fond va avea un reprezentant din ţara noastră.

Recent Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat locurile obținute în urma algoritmului aplicat, iar țara noastră are repartizat un loc în proba de șosea fond, probă ce se va desfășura pe data de 6 august 2016.

Întrebat de noi Traian Goga, secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism, ne-a spus că potrivit criteriului intern de selecţie cel care va ocupa acest loc va fi Serghei Țvetcov. Faţă de Grosu, clasat pe poziţia 147 în clasamentul UCI, Țvetcov este clasat pe locul 119.

Serghei Tvetcov

Cursa de șosea masculină măsoară 256,4 kilometri şi va consta în mai multe ture ale circuitului poziţionat între litoralul de lângă Rio de Janeiro şi trecând prin Ipanema, São Conrado, Barra da Tijuca, Grumari și Vista Chinesa.

Mulţumită acestei participări România va avea din nou un reprezentant în cursa de fond a Jocurilor Olimpice, cea mai recentă participare anterioară aparținându-i lui Andrei Nechita, care a concurat la Londra, în 2012. Pentru ca totul să fie confirmat Federaţia Română de Ciclism trebuie să trimită înscrierea ciclistului român până cel târziu la finalul lunii iulie 2016.

Sursa federatiadeciclism.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =