Acum citesti
Vidraru Bike Challenge revine în 2016!

După o scurtă pauză în 2015 Vidraru Bike Challenge revine mai mare anul acesta pe data de 25 iunie 2016. După primele două ediţii, care au avut loc în 2013 şi 2014, în 2016 VBC ne propune, suplimentar faţă de cele două trasee existente lung şi scurt, un nou traseu mediu ca lungime.

Vidraru Bike Challenge (foto Petrut Floroiu)

Maratonul mtb dispune de un traseu spectaculos ce urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș. O parte din drum se afla în gol alpin, ceea înseamnă o excelentă vizibilitate de jur-împrejur către vârfurile din Făgăraş: Călţun, Lespezi, Negoiu la nord, Ciortea, Scara, Mazgavu spre nord-vest şi către masivul Cozia la vest.

Vidraru Bike Challenge 2014 (foto Florian Raducanu)

Vidraru Bike Challenge oferă în 2016 trei trasee de lungimi diferite şi pentru niveluri diferite de antrenament:

  • Traseul lung: aproximativ 90 km şi diferenţă de nivel (2.300 m), plasează traseul ca fiind de nivel mediu pentru cei obişnuiţi să se “dea” cu MTB-ul pe drumurile forestiere montane;
  • Traseul mediu: 52 km, cu o diferență de nivel de 1500 m;
  • Traseul scurt: pentru cei dornici de o plimbare provocatoare – are doar 35 km lungime, 1000 m diferenţă de nivel, este accesibil inclusiv cicliştilor aflaţi la primele competiţii şi se încheie cu o coborâre rapidă având o frumoasă perspectivă către munţii Ghiţu – dincolo de valea Argeşului.

Înscrierile încep pe data de 20 februarie 2016.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + 10 =