Acum citesti
Turul Franței 2013: Primul succes pentru Orica-GreenEdge din Le Tour

Ultima zi petrecută de plutonul Turului Franței în Corsica a consemnat primul succes pentru formația australiană Orica-GreenEdge în Marea Buclă, reușit de Simon Gerrans care l-a învins pe Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling) la sprintul final.

turul_frantei_2013

Ziua a decurs într-un ritm mai potrivit cu peisajele idilice care inspirau un concediu relaxant de pe insulă, 5 fugari animând cursa. Simon Clarke (Orica-GreenEdge), Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), Cyril Gautier (Europcar), Sebastian Minard (AG2R-La Mondiale) şi Alexis Vuillermoz (Sojasun) și-au încercat norocul, dar nu au avut nicio șansă în fața plutonului condus de RadioShack-Leopard-Trek, care a reuțit să apere cu succes tricoul galben al lui Bakelants.

De-a lungul rutei, Andrey Kasheckin (Astana) și Yoann Bagot (Cofidis) abandonează cursa, iar nici Geraint Thomas (Team Sky) nu o duce mai bine cu al său pelvis fisurat, însă se căznește și termină etapa. Ultima urcare a zilei creează condițiile pentru un nou grup de evadare să se formeze, dar Sylvain Chavanel (Omega Pharma), Petter Nordhaug (Belkin Pro Cycling), Pierre Rolland (Europcar) şi Mikel Nieve (Esukaltel) nu reușesc să rămână în fața plutonului condus acum de Cannondale. Urmează sprintul unde Sagan părea că are doar o formalitate de îndeplinit, căci Cavendish sau Greipel nu era nici măcar prin apropiere, dar Gerrans reușește să îi sufle victoria de sub nas prin aruncarea bicicletei pe linia de sosire. Totuși, sprinterul slovac s-a ales cu o consolare, îmbrăcând tricoul verde pe care l-a câștigat anul trecut.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 5 =