Acum citesti
Turul României 2013: Vitali Buts preia tricoul galben

Cea mai muntoasă etapă a Turului României s-a consumat astăzi, pe drumul dintre Reghin și Miercurea Ciuc, de-a lungul celor 140 de kilometri programați. Urmările traseului valonat, care a cuprins 3 cățărări de categorie C și una de categorie B nu s-au lăsat așteptate, însă au fost o simplă afacere ucraineană, Vitali Buts preluând conducerea cursei de la coechipierul Kononenko.

turul_romaniei_2013_rezultate

Etapa a fost una animată din start, la kilometrul 10 Peter Schulting (Dinamo-Mazicon) și Abel Kenyeres (Utensilnord Ora24.eu) plecând în evadare, primul adjudecându-și 2 cățărări și celălat 2 sprinturi intermediare. Plutonul nu a fost, însă, niciodată departe și aproximativ la jumătatea cursei, duetul bulgar Evgheni Petrov (Bulgaria) și Georgi Petrov (Brisaspor) se alătură fugarilor. Avansul crește la circa un minut, dar Kenyeres câștigă sprintul de la Odorhei, însă acest lucru îl costă și pierde contacul cu grupul de frunte.

Pe final, Victor de la Parte (Tablewere) încearcă o acțiune solitară, fără succes însă, dar coechipierul său, Giorgios Bouglas, îl revanșează și se impune la Miercurea Ciuc. Joaquin Sobrino, din aceeași echipă cu învingătorul etapei, se clasează pe locul secund, iar podiumul este completat de Vitali Buts (Kolss Cycling Team) care preia astfel șefia clasamentului general.


Clasament etapa II-a

Clasament general

Clasament puncte

Purtători tricouri distinctive

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + thirteen =