Acum citesti
Turul Ținutului Secuiesc 2013 pune la bătaie premii de 11.000 de euro

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, una dintre cele mai importante competiții cicliste ale României, a ajuns la cea de-a șaptea ediție. Între 7-10 august, rolul principal le revine din nou bicicletelor. În cadrul concursului ce durează trei zile, rutierii se angajează în străbaterea unor trasee dificile din care nu lipsesc cățărările grele și sprinturile infernale.

turul_ciclist_al_tinutului_secuiesc_2013

Organizatorii Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc sunt primăriile orașelor Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Gheorgheni, respectiv Consiliile Județene Harghita și Covasna, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita, echipa Tusnad Cycling Team și Asociația de Sport Ciuc.

Parteneri noi

Sponsorul principal al evenimentului sportiv rămâne și anul acesta S.C. Apemin Tușnad S.A. Lista sponsorilor continuă cu firmele HopeSped, Bellotto și Marien Presso. Ceilalți parteneri care sprijină concursul sunt Tess, Mol, Fenestela, MedExpert, Waberer’s și Shimano.

Etapele concursului

Joi se organizează etapa de deschidere în care plutonul se deplasează spre județul Covasna. În program figurează trei sprinturi intermediare, acestea vor avea loc la Tușnad, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. De asemenea, cicliștii vor avea de absolvit cățărarea de la Pasul Nyerges.

În a doua zi de concurs urmează etapa considerată cea mai dificilă. Aceasta le rezervă trei cățărări de categoria B (de două ori Pasul Vlăhița, Vârful Liban) și una de categoria C rutierilor, dar nu vor lipsi nici sprinturile, acestea urmând să se desfășoare la Vlăhița, Gheorgheni și Miercurea Ciuc.

Iar programul încărcat nu se termină aici, ultima zi de concurs având programate două semi-etape. Sâmbătă dimineață vom asista la un contratimp individual care va sosi la Băile Harghita, iar după-masă, la ora 17 se pornește în a doua semi-etapă, cea care pune capăt competiției. Plutonul turului ciclist ia startul la Miercurea Ciuc, trece prin Racu și Frumoasa, apoi se întoarce în reședința județului Harghita unde concursul continuă pe un circuit stradal de 5,5 km, acoperit de 17 ori.

Debutează tricoul alb

Valoarea totală a premiilor la ediția din acest an a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc este de 11.512 euro. Vor beneficia de premii primii 20 de sportivi la capătul etapelor și primii 30 clasați în clasamentul general final. Anul acesta se vor înmâna cinci tricouri distinctive. Liderul clasamentului general îmbracă tricoul albastru „Tușnad”, pe când rutierul care obține cele mai multe puncte câștigă tricoul roșu-negru, cel oferit de HopeSped. Cel mai bun cățărător se va îmbrăca în tricoul galben „Csíkszereda”, în timp ce tricoul verde îi va fi înmânat celui mai bun tânăr sportiv, oferit de cofetăria Marien Presso, care sprijină cel mai bun rutier sub 23 de ani. O noutate față de edițiile precedente reprezintă este tricoul alb, acesta fiind oferit de producătorul de echipamente și îmbrăcăminte sportive, Bellotto, celui mai bun român din clasamentul general.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 3 =