Acum citesti
Viteză, roți subțiri și off-road: Brebina Autumn Cyclocross

O prezență timidă pe scena concursurilor autohtone de ciclism este cea a ciclocrosului, însă acest aspect cu greu știrbește caracterul unic al acestei discipline. Deci, dacă vă surâde ideea de a parcurge un traseu ușor accidentat cu o bicicletă aproape cursieră, pe care ocazional mai trebuie să o purtați în spate, vă propunem Brebina Autumn Cyclocross.

brebina

Întrecerea are loc la Zărnești și Clubul Sportiv Torpedo se ocupă de organizarea sa, în data de 23 noiembrie. Ostilitățile se vor desfășura pe o buclă de 2,3 kilometri lungime, presărată cu nisip, pietriș, noroi, iarbă și obstacole artificiale, care va fi parcursă de mai multe ori în funcție de categoria participanților. Startul se va da separat fiecărei categorii de vârstă pentru a se evita aglomerația pe traseu. În cazul în care sunt insuficienți concurenți înscriși la anumite categorii, atunci se vor cumula 2-3 categorii pentru a avea la start un număr suficient de alergători. Imediat cum o categorie (sau cele 2-3 cumulate) va termina concursul, în aproximativ 15 minute se va da startul categoriei următoare. În momentul când primul concurent trece linia de sosire, competiția este terminată pentru toată lumea la linia de sosire. Și vor exista și categorii pentru mountain bike, în caz că vreți să vedeți acțiunea doar de pe margine.

Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar înscrierile se fac la fața locului. Mai multe detalii despre cursa pot fi găsite pe pagina de facebook Brebina Autumn Cyclocross.

Despre disciplina numită ciclocros puteți citi mai multe în acest articol sau lecturând reportajul de cursă scris de Marc Sandu anul trecut.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × two =