Acum citesti
Zoltan Sipos îmbracă tricoul de campion al României pentru următorul an

În ciuda incertitudinilor și disensiunilor din cadrul FRC, week-end-ul trecut s-au consumat la Ploiești campionatele naționale de șosea rezervate sportivilor licențiați. Marea surpriză a „naționalelor” a furnizat-o Zoltan Sipos (CS Dinamo-Mazicon) care a reușit să câștige cursa de fond Elite, întrecând-i pe colegii de evadare Andrei Nechita (MV Kvis Trevigiani), Eduard Grosu (Vini Fantini-Nippo-De Rosa) și Marian Frunzeanu (CS Petrolul Ploiești).

cn

Cursa de șosea a categoriei Elite a fost comasată cu cea a categoriei U23, cei în total 40 de sportivi având de parcurs 150 de kilometri în jurul dealurilor aflate la est de Ploiești, dintre care cap de afiș a fost renumita urcare de la Crama Seciu. „Planul inițial a fost să tragem toată echipa pentru Adrian Nițu, căci finalul în cățărare îl avantaja clar”, spune Sipos în legătură cu victoria sa. „Nu mă așteptam să câștig și nici nu aveam pretenții să o fac, mai ales că în evadare mă aflam cu Nechita, Grosu și Frunzeanu, toți aflați într-o formă mai bună ca mine. Dar conjunctura mi-a fost foarte favorabilă, se pare”, completează acesta.

„M-am considerat outsider-ul grupului așa că cu 12 kilometri înainte de final am atacat și nimeni nu a venit după mine. Probabil cei 3 din spatele meu s-au suspectat ei între ei, nu au mai dus trenă, ceea ce mi-a permis să iau un avans consistent care mi-a asigurat victoria”, mai adaugă noul campion național, care a încheiat cu 3:33 avans în fața următorului sosit, Andrei Nechita.

Articolul complet poate fi citit pe VeloCafe.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =