Acum citesti
Cozia Racing Team – Chemare la miscare

Muntele a fost de multe ori un loc de refugiu, pe vremuri împotriva navalitorilor, azi, este evadarea din cotidian, un refugiu al sufletelor noastre.

Cozia este muntele pe care il vezi din orice direcție pe o rază de peste 50 de kilometri. Cu vârful său semet,  1668 metri, este cunoscut de mai bine de 50 de ani ca muntele liceenilor pentru testul majoratului, deoarece se spune ca, nu poți deveni „major” dacă nu ai urcat macar o dată pe aceste înălțimi. – Prof. Gheorghe Ploaie

In incercarea noastra de a va face cunoscut muntele Cozia , orasul de la poale sale, Calimanesti, baile termale, vestitele manastiri  si toata zona ce il inconjoara,  a aparut clubul nostru si concursul  de ciclism principal, amandoua purtand numele muntelui: COZIA.

Primul concurs de ciclism montan pe care clubul nostru l-a organizat, a fost in anul 2012. Astfel, din acel an, am organizat si desfasurat concursul de ciclism montan  pentru copii si adulti COZIA MTB . In prezent, concursul a ajuns la  EDITIA a VI-a avizata de Federatia Romana de Ciclism iar numarul participantilor a crescut de la un an la altul, in 2016 participand 570 concurenti.

Pentru ca toti ne dorim sa putem pedala in toate anotimurile, am gasit incitant pedalatul pe zapada iar anii trecuti, am reusit, marcand astfel doua concursuri. Am organizat si v-am invitat alaturi de noi, impreuna biciclete la partia Transalpina Schi Resort.

Anul acesta,  va aducem mai aproape de noi: in 18 martie realizam un antrenament in conditii de concurs, din Calimanesti pana pe varful Cozia, concursul l-am denumit RIDER COZIA. Propunerea noastra este unica: pedaleaza intr-un singur concurs prin 4 anotimpuri, momentul culminant fiind cucerirea muntelui Cozia.

Concursul COZIA MTB EDITIA a VI-a  se va desfasura in zilele de 20mai – 21mai pe raza localitatii Calimanesti si in localitatile limitrofe. Startul si punctul de sosire/premiere vor fi in centrul orasului Calimanesti la Hotel Central, DN 7 – Calea lui Traian. In aceeasi perioada (20-22 Mai) se vor desfasura, in Parcul Hotelului Central, diverse activitati culturale, spectacole sustinute de artisti consacrati ai muzicii pop, rock, ai muzicii populare romanesti, mese festive in aer liber ,acestea fiind sustinute de Primaria Orasului Calimanesti cu ocazia comemorarii a 629 de ani de la atestarea documentara a Orasului Calimanesti.

Concursul de ciclism montan se va desfasura astfel: in 20 Mai – concurs adulti si 21 Mai –concurs copii.  Concursul impleteste miscarea in aer liber cu dorinta de a explora si bucuria de a beneficia de tot ceea ce ofera natura in plina primavara. Concursul se adreseaza tuturor adultilor, dar si copiilor incepand cu cele mai fragede varste 3 ani pana la 14 ani. Nu de putine ori ne-a fost dat sa vedem adulti care din dorinta de a-si bucura copii au devenit la randul lor ciclisti.

Prima zi, 20 Mai se va desfasura pe un traseu marcat si curatat de aproximativ 80 de km cu 4puncte de alimentare si hidratare.

Participanti: categoria 15 ani pana la categoria 50+ (au participat  si persoane care depaseau 65 de ani- asta demonstrand ca sportul si bucuria naturii nu au limite de varsta). Participantii, persoane adulte de la cluburi sportive romanesti precum si din strainatate – Italia, Ungaria, Polonia – au venit in fiecare an in numar mai mare

A doua zi, 21Mai, este dedicata copiiilor, viitorul nostru, intr-o locatie deosebita, plina de istorie, amenajata special pentru cei ce ne fac viata mai frumoasa, copiii la Castrul Roman Arutela (Cozia). Putem spune ca acest eveniment este un spectacol pentru copii, noi, adultii, fiind la dispozitia lor pentru a se simti minunat.

Participantii sunt insotiti de familii si prieteni sustinatori, ce vin la Calimanesti cu aceasta ocazie pentru a-si petrece sfarsitul de saptamana. La acestia se adauga si numarul impresionant de turisti atrasi de spectacolele si activitatile organizate de Primaria Orasului Calimanesti. Desfasurarea actiunii sportive va fi spectaculoasa prin numarul participantilor si echipamentele competitorilor -atitudinea si emotiile fiind transmise celor din jur. Medaliile oferite fiecarui participant sunt facute manual de mesteri in domeniu. Diplomele de participare au trecute numele sponsorilor. Premiile sunt confectinate tot manual si incercam sa oferim putin din traditia romanesca

V-am prezentat o descriere sumara a desfasurarii concursului de ciclism montan COZIA MTB 2016  – EDITIA a VI-a, pentru a va oferi o imagine despre impactul pe care il poate avea numele dumneavoastra vizibil expus pe acest traseu si la premiere. Mentionam ca vom avea fotografi in punctele cheie unde vor fi amplasate benner-e sau mash-uri cu sponsori, concursul fiind ulterior mediatizat.

Organizarea a cinci editii anterioare de ciclism montan COZIA MTB si doua editii pe zapada pe partia de la Domeniul Schiabil Transalpina precum si alte actiuni umanitare prestate de Clubul nostru, imbina experienta cu priceperea in organizarea de astfel de competitii, precum si cei 54membri dedicati.

Sponsori: Stalinskaya Vodka, Boromir, Autototal, Pigulin Fruit, Bijuteriile Stil, Vigaso, Raureni, Anabella, Sanovita, Colgate, Incarnmed, Vallon, Darian Distributio, Dau Pedala, Daro Proiect, Vidra, Automatizari etc. Parteneri: DJST Valcea, Free Bike Team, Explorer Sport, Anabella, Dytech. Parteneri media: Kiss Fm. On-line: Facebook, YouTube,  www.domeniulschiabiltransalpina.ro , www.freerider.ro , dirtbike.ro, daupedala.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 2 =