Acum citesti
Final de sezon I’Velo 2016

I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2016. Multumirile merg catre cele peste 137.000 de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2016, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile organizate in cadrul proiectului demonstreaza interesul lor de a se reuni intr-o adevarata comunitate a biciclistilor.

Final de sezon I’Velo 2016 16

In cele peste 200 de zile de functionare a centrelor  de inchiriere “I’Velo”, din Bucuresti, peste 100.000 de bucuresteni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului, iar aproape 37.000 de biciclisti au inchiriat bicicletele galbene din centrele localizate in cele 6 orase din tara.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Final de sezon I’Velo 2016 14

In cei sapte ani, I’Velo a dovedit ca este un proiect de CSR care a raspuns nevoilor cetateniilor din  mediul urban. Bicicletele ca mijloc de transport si agrement si-au dovedit de mult beneficiile: de la reducerea poluarii fonice si a aerului, incursiunea sociala, dar si prin beneficiile aduse sanatatii utilizatorilor. Bicicleta este un mijloc de transport alternativ si dorim sa aratam deschiderea pentru un dialog constructiv cu autoritatile, pentru a sustine crearea infrastructurii si legislatiei necesare, astfel incat toti biciclistii sa se poate deplasa in siguranta in oras. Multumim celor peste 137.000 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor , pentru a dovedi ca suntem o comunitate si o parte a oraselor in care traim”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In cursul anului 2016, in centrele I’Velo din Bucuresti s-au inregistrat peste 100.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrul de la Aviatorilor – Herastrau, Piata Charles de Gaulle, in 205 de zile de functionare, aproape 47.000 de mii de bucuresteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Localizat tot in Parcul Herastrau, centrul de la Arcul de Triumf a inregistrat 14.145 de inchirieri, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Sincai, s-au bucurat in cele 205 zile de functionare de 43.400 de bucuresteni care s-au relaxat folosind bicicletele I’Velo.

Final de sezon I’Velo 2016 15

La nivel national, centrele I’Velo sunt prezente in 6 orase: Constanta, Brasov, Sibiu, Iasi, Alba Iulia si Oradea. In cele aproximativ 200 de zile de functionare, peste 19.000 de constanteni si turisti au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. La Iasi, au pedalat aproape 1.500 de ieseni bicicletele I’Velo, iar in Brasov, centrul I’Velo din Piata Sfatului a scos la plimbare cu bicicleta 1.300 de persoane. In Alba Iulia, s-au inregistrat aproape 3.300 de inchirieri, in Sibiu 2.700 de utilizatori au inchiriat bicicletele galbene, iar in Oradea, peste 5.000 de oradeni au pedalat cu bicicletele I’Velo.

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 11 =