Acum citesti
Riders Club lansează calendarul de ciclism 2016

15 curse epice, trasee noi și Sportainment pentru toată lumea!

Sezonul 4 al Riders Club aduce amatorilor de ciclism mountain bike multe noutăți și doze maxime de aventură si distracție! Din martie până în noiembrie vă așteaptă 15 curse epice desfășurate în regiuni pitorești de șes, deal și munte, cu noi provocări și trasee desenate astfel încât să vă ofere experiențe unice în natură, indiferent dacă sunteți cicliști bine antrenați sau abia v-ați urcat în șaua bicicletei.

Calendarul competițional pentru 2016 al sistemului de ciclism pentru amatori Riders Club se lansează cu trei concursuri MTB: Urban Trail XCC, Ziua B și La Broaște.

În prima lună de primăvară, pasionații de ciclism sunt invitați să dea curs unei competiții speciale, cu un traseu energizant, plin de provocări: Urban Trail XCC, susținut de Freerider.ro. A doua ediție a cursei va avea loc pe 26 martie, în cadrul Salonului Bicicletei, și se va desfășura în complexul Romexpo din Capitală, o locație urbană deosebită cu acces rapid pentru toți, fie concurenți sau spectatori. Concursul, de tip Cross Country Short Circuit, se va derula pe un teren special amenajat pentru a pune la încercare toate abilitățile riderilor pe parcursul a 12 kilometri: viteza, îndemânarea și capacitatea de a aborda tehnic unghiurile ascuțite și rampele din cursă.

Evenimentul Urban Trail XCC este susținut oficial de Freerider.ro, cea mai citită revistă online pentru biciclete și partener al sistemului Riders Club. În perioada 25-27 martie, iubitorii de biciclete au ocazia să afle ultimele noutăți în domeniu direct de la specialiști la Salonul Bicicletei, cea mai mare expoziție de biciclete din România, ce va reuni toți marii importatori și producători din această piață.

RoC_Urban Trail XCC_foto Cristian Firoi_2015
Riders Club / Urban Trail XCC / foto Cristian Firoi

Expoziția va oferi vizitatorilor ocazia de a testa în premieră noile modele, dar și de a participa la concursuri sau de a urmări demonstrații de talent pe două roți.

Pe 16 aprilie, ne pregătim să luăm startul la Ziua B, primul maraton din calendarul Riders Club, un eveniment susținut de Gatorade și mult așteptat de iubitorii de mișcare, cu o atmosferă specială și un traseu pitoresc. La competiție sunt invitați atât riderii mari cât și cei mici, începând cu vârsta de 6 ani, pasionați de pedalat pe cărări în aer liber, zona de start fiind amenajată în pădurea Cernica-Pantelimon, în cadrul Extreme Park, cu multiple facilităţi şi zone de relaxare oferite tuturor participanţilor.

Riders Club_Ziua B Cernica_foto Daniel Mandache
Riders Club / Ziua B Cernica / foto Daniel Mandache

Astfel, fie că veți da curs aventurii pe traseul mai ușor de 17 kilometri, destinat începătorilor, sau veți goni pe cel Standard cu lungimea de 41 de kilometri, cu siguranță veți avea o experiență frumoasă în natura colorată în verdele primăvăratic.

Experiența de rider continuă în peisajul deosebit de bogat al pădurii Căldărușani și al împrejurimilor sale, într-o cursă foarte apreciată de pasionații acestui sport: La Broaște! Cel de-al doilea maraton al anului în comunitatea Riders Club, susținut de Bosch, vine să încânte participanții cu frumusețea zonei prin 3 trasee, croite cu îndemânare prin natură astfel încât să satisfacă toate așteptările: 17 kilometri, de care se pot bucura începătorii și copiii; 23 kilometri, un traseu bine condimentat pentru o plimbare mai lungă în aer liber; 46 kilometri, pentru cei mai antrenați dintre cicliști, care vor să dea curs provocărilor unei curse lungi de MTB.

Riders Club_La Broaste_foto Daniel Mandache
Riders Club / La Broaste / foto Daniel Mandache

Zona de start, așezată pe islazul localității Sitaru, va oferi toate facilitățile cu care v-am obișnuit la competițiile Riders Club, cu spații pentru relaxare și ocazia de a împărtăși experiențele trăite.

Înscrierile la concursurile din calendar se pot face online pe www.ridersclub.ro, pe pagina dedicată fiecărui eveniment, și vă recomandăm să vă grăbiți, locurile fiind limitate.

“Dacă este să fie MTB, aventură și distracție pentru toti cicliștii, pe tot parcursul anului, puse în scenă în mod profesionist, atunci cu siguranță vorbim de Riders Club. Am pregătit minuțios sezonul al 4-lea cu trasee redesenate și concursuri noi menite să răspundă pasiunii participanților pentru mountain biking. Punem accent pe nevoia oamenilor de a se relaxa prin sport, alături de cei dragi, dar și pe diversitate, atât prin organizarea curselor în natură în diferite zone din țară, cât și pe varietatea serviciilor pe care le oferim participanților”, a declarat Tudor Mocuța, New Business Director al companiei MPG, care coordonează sistemul de ciclism Riders Club.

Prin urmare, vă invităm să bifați toate cursele în agenda voastră sportivă, mai ales că sponsorii sistemului de ciclism vor veni cu premii generoase și campanii-surpriză, menite să vă stimuleze dorința de a urca în șa la cât mai multe competiții. Vă ținem la curent cu noutățile și concursurile și pe pagina Facebook Riders Club. Echipa Riders Club alături de partenerul tehnic Răzvan Jugănaru, multiplu campion MTB, vă lansează invitația la miscare, la explorarea naturii, relaxare și distracție prin sport și vă așteaptă cu o mare poftă de aventură pentru a da împreună tonul la… Sportainment!

calendar competitional riders club 2016În 2016, MPG va implementa în jur de 750 de evenimente sportive în peste 70 de orașe din țară dar și de peste granițe, fiind accesibile 10 sporturi individuale și de echipă.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 18 =