Acum citesti
În sfârșit, a venit iarna!

Noi, oamenii ăștia care ne plimbăm cu bicicletele, facem parte din categoria meteodependenților, căci așa cum aflăm în fiecare an, suntem la cheremul naturii. Și chiar dacă nu ne putem lăuda cu cel mai reușit an din punct de vedere meteorologic, putem spune că ne-am descurca onorabil în condițiile date. Din momentul în care mulți își pun bicicleta în cui, căci de, natura își încheie ciclul firesc iar mulți se supun ordinelor, noi, aici la FreeRider, începem să ne trezim la viața. Iarna este sezonul în care nu avem altceva de făcut, decât să ne plimbăm cu bicicletele în fiecare, atât cât putem. Cum activitatea este mai restrânsă odată cu venirea frigului, ne putem concentra pe turele pe care doream să le facem în vară și nu aveam timp. Mulți probabil se gândesc că avem parte de aceste ture și în sezonul cald, dar lucrurile nu stau chiar așa: sunt teste de făcut, evenimente de documentat, articole de scris, locuri de vizitat, concursuri de evaluat.

iarna_4
Drumuri anevoioase la altitudini mai mari, dar trebuie să demonstrezi că poți. Doar nu ești mountainbiker de vară, nu?

 Nu că ne-am plânge vreun pic de activitatea noastră pe parcursul sezonului, dar începând cu lunile friguroase parcă timpul se dilată și brusc avem timp pentru orice. Nu ne mai grăbim nicăieri, zburdăm în voie, iar întunericul rămâne singurul buton care odată acționat, ne trimite spre casă. Zona Câmpulung Muscel este locul în care ne retragem de fiecare dată, căci aici natura este generoasă în timpul iernii: temeperaturi rezonabile, trasee practicabile, peisaje de vis și fenomene meteo bizare, precum fulgii care cad în timp ce soarele își trimite razele spre noi. Iar cu ocazia aceasta, am decis să documentăm cât mai multe trasee de prin zonă, pe care le veți putea parcurge în orice perioadă a anului. Lucrurile se mișcă așa cum trebuie.

iarna_1
Locuri pustii, superbe.

Iarna este de asemenea un sfetnic bun, căci acum vom lua și cele mai importante decizii pentru sezonul următor. Așteptați-vă deci în 2015, la informații mai interesante, ghiduri de achiziționare mai consistente, teste mai multe dar și ocazia de a susține echipa FreeRider.ro în cursele de Cross Country din România, un proiect pilot pe care dorim să-l dezvoltăm pe viitor. Un nou site este de asemenea în plan, deci rămâneți pe aproape, pentru a rămâne mereu informați corect. Dar, toate detaliile la timpul lor.

iarna_2
Șoseaua este de asemenea o opțiune rezonabilă.

Eu vă încurajez pe toți să urmați exemplul nostru și să uitați de frig. Cu îmbrăcăminte potrivită, poți ajunge în locuri complet pustii, locuri în care nu mai întâlnești grataragii și maneliștii din vară, putând astfel să te contopești cu natura așa cum este firesc. De aceea, așteptăm cu mare drag fotografiile voastre de prin locuri de vis, dacă vă decideți să ajungeți acolo.

iarna_3
Mda, iarna. Cu riscurile de rigoare. Atenție la gheață, căci nu-i de joacă.

Nu în ultimul rând, doresc să vă urez în numele întregii echipe FreeRider.ro, un Crăciun fericit și un an nou minunat, așa cum vi-l doriți. Nu uitați să rămâneți optimiști, căci astfel probleme sunt deja pe jumătate rezolvate.

Vă mulțumesc că sunteți alături de noi, la fel ca în fiecare an. De aceea, vă îmbrățișez și vă spun că de abia aștept să ne întâlnim în anul ce urmează.

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 1 =