Rezistenta diferita de pedalare pentru fiecare picior | Transmisie - schimbatoare, angrenaje si pinioane | Forum biciclete

Rezistenta diferita de pedalare pentru fiecare picior | Transmisie - schimbatoare, angrenaje si pinioane | Forum biciclete

 
You must be logged in to post Login Register


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

Rezistenta diferita de pedalare pentru fiecare picior

No Tags
UserPost

1:01 pm
4 February 2013


bughy

Membru avansat

posts 11

Salut, imi astept bicicleta, doar ce mi-a fost confirmata livrarea.
Mi-am luat bicicleta pentru ca am suferit o operatie, apoi o perioada f lunga de imobilizare, unde muschii unui picior (stangul) s-au atrofiat foarte grav, si vroiam sa fac miscare mai des, mai sustinut, avand in vedere ca am si un job sedentar.

Exista vreo solutie pentru reglarea rezistentei la pedalare, individual? In afara de cea clasica de pedalare numai cu un picior?

Am gasit asta: http://powercranks.com/Product…..ption.html
Insa pretul mi se pare f mare, adaugand si taxe vamale, si tva, urat de tot. Si nici nu stiu daca ar fi exact ce as vrea, pentru ca din filmulete, mi se pare cam haotica miscarea rezultata.

5:50 pm
4 February 2013


Traian Goga

Advanced Rider

posts 79

Salutare,

 

Trebuie sa recunosc, mai intai, ca nu imi surade deloc ideea de a pedala cu o rezistenta mai mare la un picior decat la celalalt. In plus, s-ar putea sa te alegi cu niste dureri de genunchi de neuitat.

 

In schimb, daca doresti sa iti reacomodezi piciorul stang la un nivel decent de efort, in prima faza recomand sa apelezi la un kinetoterapeut caci stie mai bine ce e de facut, iar dupa ce te consulti cu acesta, poti sa iti cumperi un home-trainer/mergi la o bicicleta stationara si sa incerci pedalatul cu un singur picior. Parerea mea este ca mai bine vezi cum reactionezi cand e vorba despre pedalat static si pe urma decizi daca si cand poti sa iesi in aer liber la pedalat.

11:34 pm
4 February 2013


bughy

Membru avansat

posts 11

Multumesc pentru sfaturi. Le-am facut pe ambele. Vreau sa transform si pedalatul in aer liber intr-un exercitiu util.

 

Cat despre rezistenta mai mare la picior decat la celalalt, este foarte utila. Dupa cum probabil ai auzit, orice om are o parte a corpului dominanta (de cele mai multe ori este dreapta). Si asta include tot, nu doar picior (mana, maxilar, piept). La femei se vede foarte bine in diferenta sanilor.
Pentru asta exista si powercranks alea, sa aduca un plus de rezistenta pentru ca apasarea sa fie mai puternica, iar impulsul adus pedalelor sa fie maxim, sa nu se piarda niciun moment.

 

Speram totusi ca exista si o solutie mai ieftina, mai.. mecanica :)

2:40 pm
7 February 2013


sundried

Member

posts 614

aparatele pentru training diferential nu sunt facute pentru recuperare,
ci pentru antrenament de performanta… de unde si costul respectiv ;)

daca vrei doar sa iti refaci tonusul si muschii la piciorul accidentat iti recomand la fel ca si roadrider un ergoterapeut. o sa iti indice si ce exercitii sunt necesare, si o sa iti impuna si un ritm corespunzator. in orice caz, iti trebuie luni de zile pana refaci muschii. in plus, tine cont ca pedalatul activeaza numai unele grupe de muschi ale piciorului; pentru o recuperare completa iti trebuie un antrenament mult mai variat, care include jogging, urcat trepte, pedalat, etc.

cea mai buna activitate este miscarea normala si variata zilnica, o plimbare de cateva ore seara, o tura cu bicicleta. daca te misti, pana se termina sezonul ciclist 2013 are sa ti se refaca piciorul de la sine. pentru o recuperare mai rapida.. cum ziceam, terapia este sfanta, chiar daca ai impresia ca este frectie la picior de lemn ;)

No Tags

About the Freerider.ro Forum

Most Users Ever Online: 229

Currently Online:
5 Guests

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 5
Forums: 23
Topics: 1776
Posts: 10354

Membership:

There are 5095 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

sundried – 614
system_failure – 256
vraduc – 165
ramstein93 – 150
MiDan – 149
greaper – 133

Recent New Members: Teo, tkx, sillyman, Stark, besthunter, scheer

Administrators: Free Rider (2702 Posts)