Acum citesti
Hillstrike – un nou mod de a face să treacă iarna mai repede

Slovenii de la Hillstrike au lucrat în ultimii ani la un nou mod prin care iarna să treacă mai repede pentru cei care nu rezistă mult fără un ghidon de bicicletă în mână. Aşa a luat fiinţă Hillstrike, un snowtrike care se comportă aidoma unei biciclete, dar pe zăpadă aidoma unor schiuri.

Hillstrike Snowtrike 01

În 2011 fondatorul Matic Hribar, un mountain biker pasionat, a avut ideea să aducă mtb-ul pe zăpadă. Ok, ideea nu este nouă deloc însă metoda prin care el a pus „bicicleta” pe zăpadă este cât se poate de exotică. Acela a fost anul în care a apărut primul prototip Hillstrike Snowtrike. A dorit ca trike-ul să fie simplu de folosit şi suficient de rezistent pentru a fi folosit la modul extrem. Folosind un sistem de inclinare, experienţa la vale a început să poate fi simţită şi pe pârtiile de schi.

Hillstrike Snowtrike 02

Mergând mai departe echipa a început să includă sisteme prin care un utilizator normal poate transporta uşor trike-ul cu teleschiul sau telescaunul. Au adăugat apoi şi un sistem de siguranţă pentru ca trike-ul să nu o ia la vale singur dacă rămâne nesupravegheat.

Hillstrike Snowtrike 03

Hillstrike Snowtrike a fost gândit să fie uşor de folosit pentru cineva cu puţină experienţă însă asta nu a însemnat că riderii extremi nu se pot bucura de noul produs. Trike-ul a fost construit să reziste la sărituri mari şi trickuri. Picioarele riderului stau pe pedale normale, de bicicletă, asta oferind o aderenţă perfectă necesară atât la sărituri cât şi la carving extrem.

Hillstrike Snowtrike 09

În plus pentru partea din faţă este folosită o furcă RockShox cu suspensie pentru a oferi confort atât la denivelările mici cât şi la săriturile mari. De asemenea schiurile nu sunt unele standard. Acestea au fost special create pentru Hillstrike fiind ranforsate în locuri cheie.

Trike-ul a fost deja testat pe pârtiile din Austria şi Slovenia de rideri profesionişti precum Matthias Garber şi Elias Vonier care au fost foarte impresionaţi. „Îmi place cum se simte pe viraje”, spune Elias. „Poţi modifica geometria în funcţie de zona unde te dai, de la pârtie, la park sau chiar powder”. „Cred cu convingere ca Hillstrike va face iarna mai interesantă”, a completat Matthias.

Hillstrike Snowtrike 11

Hillstrike Snowtrike este gata pentru pârtiile din întreaga lume, iar la această oră există în desfăşurare o campanie Kickstarter prin care echipa doreşte susţinere suplimentară. Dacă doreşti un astfel de trike preţul promoţional este de 1.790$. După încheierea campaniei preţul normal este de 2.690$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 9 =