Acum citesti
Biciclete cu cel mai bun raport echipare/preț din diferite clase

Fie că este vorba de modele proaspăt lansate sau de modele care vor să facă o concurență puternică pe piață, există în acest moment câteva biciclete, pe care le-am selectat din clase diferite, care oferă cel mai bun raport echipare/preț. Deci dacă brand-ul nu este atât de important pentru tine, căci de premium nici nu poate fi vorba în acest clasament, s-ar putea ca ofertele de mai jos să sune foarte tentant.

bicle_raport_echipare_pret

Clasa Basic

      rockrider_500_2014_2

În această clasă vei primi pentru suma achitată o bicicletă cu care să-ți satisfaci nevoile zilnice: deplasări din punctul A în punctul B, cu o echipare minim-rezonabilă și plimbări lejere la munte, pe trasee recreaționale, deci cât mai simple, deoarece confortul oferit de bicicletă nu este grozav, nici performanțele de amortizare ale furcii. Un exemplu bun în acest sens este Rockrider 500, testat de noi de curând și care este echipat cu o furcă cu amortizor, un sistem de transmisie 3×8 și cu frâne mecanice pe disc. Costul de achiziție este de doar 1.300 de lei.

Informații: aici.

Clasa entry-level

stone_storm_10

O bicicletă entry-level, echipată corespunzător, îți poate deschide calea către traseele de munte ceva mai dificile. În continuare greutatea acesteia este mare, deci la mari performanțe nu te poți aștepta, însă dacă nu te grăbești nicăieri iar la concursuri participi doar pentru a admira traseele, poate fi o opțiune foarte bună. Un exemplu interesant în această clasă este Stone Storm 10, produsă local la Brașov, care vine echipată cu frâne hidraulice pe disc și o furcă decentă, Suntour XCR. Prețul de achiziție este de 2.117 Lei.

Informații: aici.

Clasa entry- spre mid-level

devron_riddle_h-67_2014_2

Participare la concursuri cu astfel de bicicletă este mai justificată, date fiind performanțele mai bune oferite de componente. De asemmenea, chiar și traseele de munte pot fi parcurse fără probleme sau bătăi de cap. Un exemplu din această clasă este noul Devron Riddle H6.7, echipat cu un sistem de transmisie 3×9, schimbător de pinioane din clasa mid-level, Sram X7 și furcă Suntour XCM. Finisajele cadrului sunt foarte bune. Prețul este de 2.750 de lei.

Informații: aici.

Clasa mid-level

drag_team_29er_2014_2

În această clasă avem un candidat din Bulgaria, care beneficiază de un preț special pentru primul an de lansare în România. Astfel, pentru doar 3.399 lei obții o echipare mid-level, reprezentată de un sistem de transmisie și frâne Shimano Deore dar și o furcă pe aer Suntour Raidon. Greutatea de puțin peste 13 kg este acceptabilă, dar din păcate toate modelele din această gamă sunt echipate cu tije de șa mult prea scurte.

Informații: aici.

Clasa mid-level spre high-end

nakita

Aici întâlnim o bicicletă produsă în Austria, Nakita. Este echipată cu o furcă pe aer, un cadru din aluminiu, roți de 26 de inch, dar cu un sistem de transmisie 3×10 integral Shimano XT. Frânele provin din aceeași gamă. Prețul poate trezi uimire, reducerea față de prețul de listă fiind de 45% și este oferită la doar 4.490 de lei. De ce atât de mic? Pentru că este vorba despre un preț de lansare, care vrea să popularizeze acest brand pe piața din România.

Info: sportconcept.ro

Clasa high-end

27-Explosion-0_large

Dacă te afli în căutarea unei biciclete cu cadru din carbon, oferită la un preț de până în 9.000 de lei și cu o echipare de top, ceea ce între noi fie vorba, este destul de greu de găsit, ai la dispoziție modelul Explosion 70HD al celor de la Rock Machine. Sistemul de transmisie 3×10 este compus din piese Shimano XT sau SLX, iar furca provine de la Rock Shox, modelul pe aer Reba RL. Deși greutatea nu este menționată, cu siguranță este destul de mică.

Informații: eurobike.ro

Vezi Comentarii (7)
  • Vrajeala 45% reducerea de la Nakita! De parca ar valora aproape 9000 lei!! De asemenea cred ca mid spre high e ultimul bike doar, nu high.

  • Eu am luat in aprilie 2013 un Giant Revel 1 disc, model 2012 cu 2000 lei de la 2700.

    La 2000 de lei sa iei bicla cu frane hidraulice si o echipare decenta cred ca are un plus major fata de Stone storm 10. Si nu cred ca poate fi incadrata la entry level.

    Nici foarte sus, dar eu zi ca raportul echipare/pret a fost foarte bun.

  • Sincer si mie mi se pare dubios ce fac cei de la SportConcept… pare mare vrajeala de marketing ce se intampla cu preturile propuse de ei. Aveti voi informatie de la ei cum ca popularizarea este motivul acelor reduceri fabuloase?…

  • Romanul si scepticismul asta, doar pentru ca este o marca mai noua pt noi…
    Sunt exceptionale biclele alea, cine are drum in TM le pot incerca in sediul importatorului. Pana la urma ce conteaza pretul propus? IMO chiar merita, nici nu mai zic de Spider 5.5 care e best buy…

  • Eu mi-am luat Nakita, dar inainte de asta m-am interesat de preturile de afara, de exemplu in magazinele din Austria aceeasi bicicleta avea reducere 20% iar in Romania 52% .
    In legatura cu reducerile, cei de la sport concept mi-au raspuns ca au redus si mai mult preturile datorita lipsei service-urilor autorizate (de ei,pt garantie) in tara. Acest fapt oarecum te obliga sa iti trimiti bicicleta o data la 6 luni in timisoara pt revizie doar ca sa iti mentii garantia de 5 ani. Dar atunci cand primesti bicicleta poti sa vorbesti cu baietii de acolo, mie mi-au spus ca pot sa fac revizia la cei mai de incredere pana deschid mai multe serviceuri prin tara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + fourteen =