Acum citesti
Retro bike – Girvin ProFlex din 1994

Pe vremea când bicicletele cu suspensii erau încă ceva „exotic” Bob Girvin se ocupa intens de rezolvarea acestei probleme. A început în 1988 cu o suspensie integrată în pipa ghidonului pentru a evolua apoi spre suspensia cu elastomer Pro-Flex faţă şi spate.

Girvin Pro-Flex 854 este unul din exemplele reuşitelor americanilor. Bicicleta de cross country avea o greutate de 12 kg şi era promovată drept foarte bună nu doar la coborâri ci şi pe urcări. Pe faţă era dotată cu furca Girvin Vector cu o cursă de 5,3 cm, iar pe spate dispunea de suspensia Girvin Generation 5 cu o cursă de 6,3 cm. Pare extrem de puţin pentru standardele de azi însă trebuie să reţinem că tehnologia era încă la început, chiar dacă existau deja sisteme hidraulice.

Girvin ProFlex 1994Suspensia Pro-Flex a lui Bob Girvin funcţiona pe bază de elastomer şi unul destul de complex întrucât oferea o curbă progresivă a compresiei şi chiar şi o rată de revenire mai mică, un fel de „rebound” primitiv. Echiparea acestei biciclete de 12 kg dispunea de componente Shimano precum LX pentru angrenaj (24-32-42T), pinioane 11-28 cu 7 viteze, butuci tot LX şi spiţe DT Swiss. Shifterele şi frânele erau tot din seria LX în timp ce schimbătoarele erau ambele Shimano XT.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + ten =