Acum citesti
Bicicletele de downhill de la Cupa Mondială etapa Pietermaritzburg

La etapa de Cupă Mondială de Downhill de la Pietermaritzburg s-au utilizat setup-uri diferite față de cele clasice. Dacă te așteptai ca toți riderii să folosească biciclete cu suspensii de 200mm și roți de 26 de inch, înseamnă te-ai înșelat, deoarece lucrurile s-au mai schimbat. În acest articol poți vedea bicicletele câtorva dintre participanți.

Aaron Gwin, câștigătorul competiției, s-a aflat pe un Specialized Enduro Evo, cu suspensii de 180 de mm și roți de 27.5 inch. Amortizorul Fox RC4 cu arc de titan se află în faza de prototip, iar furca provine de la același producător, modelul 40 Air cu o cursă redusă la 180mm. Sistemul de transmisie este noul Sram X01 cu 7 pinioane, iar anvelopele diferite: cea de față este un model al celor de la Specialized, botezat Butcher și care nu a fost încă prezentat, iar pe spate o anvelopă Semi-Slick.

1_aaron_gwin

Mitch Ropelato a concurat pe un 29er, cu furcă single-crown Rock Shox Pike cu o cursă de 160mm și amortizor cu arc. Din păcate, Mitch a abandonat în calificări.

2_mitch_ropelato

Greg Minaar a pedalat pe un Santa Cruz V-10 Carbon, echipat cu roți de 26 de inch și a reușit să ocupe a 3a poziție a podiumului. Cei de la Santa Cruz au decis să păstreze acest format de roată în continuare, în principiu datorită faptul că roțile și anvelopele în formatl 27.5 inch sunt ceva mai grele.

3_greg_minaar

Bicicleta lui Sam Hill, un Nukeproof Mega AM, a fost dotată cu un amortizor RockShox R2C cu arc de titan și cu o furcă Rock Shox Boxxer Blackbox cu o cursă de 180 mm. Cursa oferită de cadru este de doar 165mm. Anvelopa instalată pe roata de față este o Schwalbe Muddy Mary, iar pe spate Schwalbe Rock Razor, Semi-Slick. Un sistem de transmisie Sram X01 DH a făcut de asemenea parte din echiparea bicicletei lui Sam, asemenea unui set de pedale flat.

4_sam_hill

GT-ul lui Gee Atherton a fost echipat cu o furcă Fox 40 și cu viitoare generație de amortizoare din gama DHX RC4, dar acesta se pare că nu s-a aflat în cea mai bună formă de a concura pentru podium. GT-ul Fury World Cup a fost echipat cu roți de 27.5 inch și suspensii de 200mm.

5_gee_atherton

Giant a fost reprezentat de Marcelo Gutierrez, Andrew Neethling și de Danny Hart, care au pedalat pe noul Glory DH cu roți de 27.5 inch. Dacă Danny a optat pe un amortizor cu arc, Andrew a pedalat pe un Glory echipat cu un amortizor fără arc de la Rock Shox. Ambii au avut la dispoziție noua furcă Rock Shox Boxxer.

6_danny_hart

Brendan Fairclough de la Scott, a pedalat pe un Genius LT700 Tuned cu furcă single-crown Fox 36 cu o cursă de 180 mm. Amortizorul Fox Float X CTD oferă de asemenea aceeași cursă. A utilizat o anvelopă Schwalbe Magic Mary pe roata de față și o anvelopă Schwalbe Hans Dampf pe roata de spate.7_brendan

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − ten =