Acum citesti
Ce semnifică hidroformarea?

Posibilitatea să te fi lovit de acest termen este mare, deoarece este un proces utilizat de mulți producători de biciclete în construcția cadrelor. Deci, ce este hidroformarea (hydroforming)?

Pe scurt, semnifică prelucrarea și formarea metalului utilizând lichid sub presiune ridicată. Procesul este cunoscut și sub denumirea de ambutisare hidraulică. Țeava dreaptă este plasată într-o matriță negativă care are forma finală pe care producătorul dorește s-o obțină pentru respectivul segment al cadrului.

Lichidul presează din interior către exterior la presiune foarte mare. Acest proces determină ca țeava cadrului să ia forma mulajului. Procesul se bazează defapt pe capacitatea lichidului de a aplica întotdeauna o forță perpendiculară pe material.

Se optează pentru o formă curbată în zonele care necesită ranforsare suplimentară, precum în preajma seat-tube-ului sau pe țeava inferioară a cadrului. Producătorii spun că acest proces oferă un plus de rezistență cadrelor fără a adăuga greutate în plus, practic canitatea de material fiind aceeași. De asemenea, raportul rigiditate/greutate este mai mare.

Hidroformarea se poate utiliza pentru cadrele din aluminiu sau pentru cele din oțel.

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + five =