Acum citesti
Cursuri de mecanică pentru copii din centre de plasament la Spokes

15977136_774352022712932_7504854447016603071_nPrietenii noștri de la magazinul Spokes din București au venit cu o inițiativă umanitară interesantă, iată cu cuvintele lor despre ce este vorba:

„Se poate mai mult. Mereu se poate mai mult”. Gândul ăsta ne râcâie constant. Suntem un magazin de biciclete. Cel mai prietenos magazin de biciclete, zic oamenii. Iar noi ne bucurăm că am reuşit asta. Dar tot se poate mai mult.

Ştiţi, o bicicletă nu va valora niciodată mai mult decât omul de pe ea. Nici material, şi cu atât mai puţin spiritual. Aşa că, de fapt, ce facem noi este legat de biciclete dar mai ales de oameni.

Încercăm să facem mai mult decât până acum. Încercăm să pregătim, aşa cum ştim noi, nişte oameni pentru viaţa ce-i aşteaptă.

Aşa c-o să trecem la subiect: centrele de plasament. Situaţia nu este roz acolo. Şi, de multe ori, copiii care ies din centrele de plasament nu sunt pregătiţi pentru viaţa de adulţi. Nici n-au cum, la urma urmei: încă sunt copii. Vrem să luăm doi copii din centrele de plasament (băieţi sau fete, dar preferabil un băiat şi o fată), ajunşi aproape de vârsta la care să ia viaţa-n piept, şi să-i învăţăm mecanică de biciclete.

Ce le oferim:

– Timpul, cunoştinţele, experienţa şi căldura noastră.
– Pasiunea pentru învăţat. Nici noi nu le ştim pe toate. Tocmai de aia, şi noi învăţăm mereu lucruri noi.
– Ceai cald şi prânzul alături de noi.
– Dragoste faţă de întreaga experienţă, adică spre libertatea pe care o oferă bicicletele.

Ce ne dorim de la ei:

– Seriozitate. Asta înseamnă să fie punctuali, pe de o parte, iar pe de alta ne dorim ca ei să fie sinceri cu noi şi să-şi dorească cu adevărat să înveţe lucrul ăsta. Nu e un păcat să nu îţi doreşti să fii mecanic de biciclete şi, unde vom putea, îi vom îndruma spre alte locuri unde pot învăţa cum să facă lucrurile care le plac. Pentru că suntem de părere că puţine lucruri sunt mai triste decât a face un lucru care nu te atrage.
– Încredere în noi şi, mai ales, în ei.

Dacă ştiţi copii care iubesc bicicletele şi vor să le cunoască mai intim, atunci puneţi-i în legătură directă cu noi, scriindu-i fie Cătălinei Sofan pe facebook, fie cu un mail direct la [email protected].

Vă mulţumim dacă aţi citit până aici şi sperăm ca entuziasmul nostru vis-a-vis de proiectul ăsta să facă lucrurile să se mişte, roţile să se învârtă şi share-urile să curgă.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a magazinului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + six =