Acum citesti
Honda RN-01 G-cross

Ai în față bicicleta pe care Greg Minaar a concurat în relativ scurta prezență a celor de la Honda, în cursele de downhill. Alături de Matti Lehikoinen și Brendan Fairclough, Minaar a obținut rezultate bune pentru echipa G Cross Honda în cele patru sezoane, între 2004 și 2007.

Bicicleta a fost special concepută exclusiv pentru competițiile de downhill, fiind creația celor de la Honda. Era echipată cu o cutie de viteze internă, făcând astfel abstracție de un sistem de transmisie cu schimbător de pinioane în exterior. Dacă totuși ai fi avut ocazia să arunci o privire în interiorul cutiei de viteze ai fi avut surprinderea să regăsești un schimbător pentru o casetă de pinioane legată la un pinion principal, responsabil pentru acționarea pinionului montat pe roată, cu ajutorul lanțului. Prea complicat? În imaginea de mai jos se vede foarte clar sistemul interior al cutiei.

În mod surprinzător, în octombrie 2007, cei de la Honda și-au anunțat retragerea din cursele de downhill, fără prea multe explicații, lăsând în urmă doar speranța că vor reveni într-o bună zi.

Ca fapt divers, în 2005, două biciclete Honda RN-1 au fost furate din camionul echipei, una dintre ele fiind găsită ulterior, în 2009, de vânzare pe Ebay, conform Dirt Magazine.

Bicicleta nu a fost niciodată produsă în serie, însă unele zvonuri anunțau în 2007 faptul că cei de la Honda vor pune la dispoziție unor dealeri un număr limitat de cadre.

Surse: world.honda.com, Dirt Magazine

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 11 =