Acum citesti
Vlad Sabau

Vlad Sabau


Vlad Sabau se numara printre cei mai experimentati rideri de Cross Country din Romania. Iar daca se intampla sa nu fi auzit de el, poti citi urmatorul interviu pentru a te lamuri despre ceea ce-l face sa fie unul din preferatii nostri.


1. Cum a patruns pasiunea pentru biciclete in viata ta? Spune-ne pe scurt cum ai descoperit minunantul vehicul cu doua roti.


R:  Pasiunea mea a inceput in 2001 cand impreuna cu vecinul, prietenul si colegul de echipa Tudor am inceput sa colind cararile padurii din apropierea blocului in care locuiesc. El m-a facut sa descopar pasiunea pentru acest sport, implicit si pentru curse.


2. Ai practicat si alte discipline inainte de a te axa pe Cross Country?


R: Am practicat rugby-ul si inotul, insa se pare ca mi-a fost dat sa calaresc bicicleta.


3. In ce punct al carierei tale te situezi acum?


R: Hmmm, nu cred ca e o cariera sportul pentru mine, pentru ca sunt constient ca din sport nu voi putea trai decent in Romania. Cel putin la nivelul la care ma situez acum. Deci imi voi continua studiile, voi continua sa ma dau pe bike si voi astepta sa vad ce imi rezerva viitorul.


4. In ce competitie ai obtinut cel mai bun rezultat? Dar cea mai nebuna cursa?


R: Sincer nici nu stiu care ar fi cel mai important pentru mine. Am mai multe clasari pe podium la Campionatele Nationale, Cupe Nationale, concursuri din Ungaria, dar sa zic asa, prima mea bucurie a fost si prima medalie la Campionatele Nationale in 2003.


5.Cat de des te antrenezi?


R: In fiecare zi.


6. Curiozitatea tuturor : cum ai gasit sponsorii? Sau te-au gasit ei pe tine?


R:  Sa zic asa, ne-am gasit reciproc.


7. Povesteste-ne pe larg care este povestea din spatele aparitiei tale in reclama pentru Xpedo.


R:  Nu e nici o poveste, ei imi sunt sponsori, si au decis ca unele fotografii sunt reprezentative pentru a promova brandul.


8. Care crezi ca sunt diferentele esentiale intre cele doua mari brand-uri, Shimano si SRAM. Ce parere ai de noua linie de componente Shimano XTR lansata pentru 2011?


R:  Momentan nu s-au lansat, din ceea ce stiu eu, sunt doar niste poze aparute pe internet. Oricum tehnologiile avanseaza, sper ca si calitatea produselor sa nu scada, pentru ca in ultimii ani calitatea unor piese au scazut simtitor.


9. Cum vezi in momentul de fata, scena ciclismului in Romania? Innotam in ape tulburi…de ce s-a ajuns la aceasta situatie care nu avantajeaza pe nimeni?<


R:  Eu cred ca suntem traim o oarecare deruta, nu stim pe ce cale sa o luam, insa ura dintre noi, dintre unele persoane e cauza.


10. Exista sanse pentru romani sa constientizeze importanta bicicletei, mai ales in marile orase ale tarii? Crezi ca utilizarea bicicletei va atinge un procent semnficiativ anul acesta sau trebuie sa mai asteptam?


R:  Momentan nu avem o mentalitate sa zic putin fortat “civilizata”. Suntem tot in acel stagiu in care trebuie sa ne laudam cu ce masina sau telefon avem. In Cluj cel putin, dintr-un capat in celalalt al orasului ajung cu bicicleta cu 20 de min mai repede decat cu masina, fara sa ma grabesc. Eu zic ca ar trebui sa intelegem importanta mijloacelor de transport alternative si nu doar sa privim bicicleta ca un mod de a slabi.


Urmeaza intrebarile standard freerider.ro :


11.Spune-ne una sau mai multe branduri de bicicleta care-ti plac.


R: Cannondale [punct]


12.Cum te distrezi cel mai bine?


R: Cu prietenii mei, cu bicicleta, calatorind.


13.Daca ai putea sa calatoresti in timp, ce epoca ti-ai alege?


R: Cred ca doar prin anii 90, cand atv-urile si offroad-urile nu cutreierau pe potecile turistice.


14.Care a fost cea mai mare proba de curaj pe care a trebuit s-o dai?


R: Chestiile curajoase de pana acum nu au fost chiar ‘probe’ deci nu se pune.


15.Care a fost cel mai nebun trick cu bicicleta pe care l-ai vazut?


R: Live: un front flip, in filme: 360 tailwip backflip.


16.Ce urmeaza dupa moarte?


R: Nu stiu, dar daca ajungi in rai platesti sa plutesti sau stai in picioare.


17.Cateva cuvinte pentru cititorii Freerider.


R: Privirea inainte !



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =