Acum citesti
KOM-ul săptămânii: Peștera, jud. Brașov

Șoseaua care urcă în satul Peștera din comuna Moieciu este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase drumuri din România! Aflat între crestele Bucegilor și Pietrei Craiului, la poalele celei din urmă, satul este de un pitoresc ieșit din comun! Șoseaua, asfaltată în mai multe episoade în ultimii ani, urcă pe piciorul de deal pe care se întind și casele oferind o priveliște care efectiv îți taie răsuflare. Dar răsuflarea ți-o taie și pantele de peste 15% pe care le ai de înfruntat pentru a ajunge în vârf!

Datorită faptului că ultima porțiune din drum a fost asfaltată de-abia în toamna lui 2016, putem spune că Peștera e una din cele mai ”tinere” cățărări de la noi, deși prima bucată e asfaltată de ceva ani buni. În schimb ce putem spune este că e genul de urcare care te păcălește dacă te uiți doar la parametrii de pe hârtie, ea fiind una dintre cele mai dure urcări din România, deși panta medie e de doar 6%. Acest lucru se datorează faptului că urcarea nu e continuă ci în trepte, între ele fiind bucăți cu pantă destul de mică, ba chiar și puțin negativă pe alocuri. Între ele însă, drumul urcă fioros pe curbele care pun uneori probleme chiar și celor cu MTB!

Accesul se face din Moieciu de Jos, intersecția fiind foarte aproape de cea spre Moiecul de Sus. După cam 2 km de drum valonat pe vale, urcarea începe brusc. Calitatea asfaltului este excelentă pe urcare dar lasă de dorit până la începerea acesteia. Drumul poate fi acoperit ocazional de nisip, în special după iarnă și după ploi puternice.

Segmentul de Strava are clasamentul de mai sus în momentul redactării articolului, pentru a lua KOM-ul trebuind să îl învingeți chiar pe Eduard Grosu! Succes!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 3 =