Acum citesti
Noile legături de tură Radical 2.0 de la Dynafit certificate TUV

maxresdefaultMarea problemă cu legăturile cu prindere în puncte a fost pentru aproape 30 de ani securitatea în caz de accident, respectiv capacitatea legăturii de a elibera clăparul în cazul în care schiorul cade. Există un sistem de eliberare a călcâiului pe verticală şi pe laterală dar ceea ce lipsea este eliberarea vârfului în caz de forţe laterale apărute în acea zonă. Practic, vârful era eliberat doar ca urmare a eliberării călcâiului.

Mulţi utilizatori au ezitat să facă trecerea de la legăturile cu prindere clasică la cele cu prindere în puncte din acest motiv, mai ales că până acum legăturile cu prindere în puncte, deşi capabile să evite o accidentare, nu respectau normele legale.

Odată cu expirarea patentului Dynafit pentru acest tip de legături, mulţi producători renumiţi cum ar fi Marker şi Diamir şi-au orientat eforturile pentru a produce legături care să aibă acelaşi nivel de securitate ca şi produsele anterioare ale lor cu prindere clasică pe care clienţii le apreciază. Au apărut astfel modele noi de legături, dar destul de mari şi de grele.

Cei de la Dynafit nu au stat la o parte şi au scos pe piaţă legătura Beast, cu un nivel de securitate foarte ridicat şi adaptată la cele mai extreme utilizări posibile. Problema este însă că Beast este de asemenea o legătură grea, destul de greu de folosit şi care implică modificări aduse clăparilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAstfel, în urma cererii pieţei pentru o legătură în acelaşi timp sigură dar şi uşoară, Dynafit a introdus în gamă legăturile TLT Radical ST 2.0 şi Radical FT 2.0. Modificarea esenţială la acestea faţă de modelele Radical vechi este că vârful este montat pe o platformă care se roteşte în lateral într-o anumită măsură, lucru ce permite eliberarea clăparului din legătură şi în cazul unor forţe apărute în partea din faţă.

a483e138-5805-4f79-ada2-17b371cee128_172Radical ST 2.0 (Speed Touring) este cu 68 g mai grea decât modelul Radical ST iar preţul este de 440 euro faţă de 400 euro pentru modelul vechi, ambele fiind reglabile pentru DIN între 4 şi 10.

449b096d-c1f8-46e6-b2be-d60714b5066a_140Radical FT 2.0 (Free Touring) este varianta pentru un stil de schi mai agresiv şi are DIN reglabil între 6 şi 12. Este mai grea cu 31 g faţă de modelul Radical FT, dar are plăci înălţătoare din carbon care ajută la menţinerea unei greutăţi acceptabile. Diferenţa de preţ este de doar 10 euro, modelul 2.0 având preţul de 500 euro faţă de 490 euro pentru modelul vechi.

Ambele legături vin echipate cu stop-schi de 90 mm standard, fiind posibilă achiziţionarea cu stop-schi de 105, 120 sau 135 mm, preţul crescând cu 10, 20 respectiv 30 de euro. În plus, o mare îmbunătăţire este faptul că stop-schi-urile se blochează sus în modul de mers prin călcarea lor cu clăparul la primul pas, nefiind nevoie de prinderea lor sub legătură prin rotire ca şi la modelul vechi.

Dynafit a scos şi două filme de prezentare, pe care le outeţi vedea şi aici:

Echipamente Dynafit puteţi cumpăra în România şi de la magazinul Absolut Outdoor, importator direct al acestora.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − 6 =