Acum citesti
Piste de biciclete: lecția Bogota

Bogota este orașul cu cea mai vastă rețea de piste de biciclete din Columbia și implicit din lume. Are o lungime de 340 de km și unește centre comerciale, parcuri sau obiective de interes turistic, reușind în același timp să convingă mai bine de 4% din populația orașului să utilizeze bicicleta.

bogota_1

Astfel, zilnic, peste 80.000 de persoane utilizează pistele de biciclete, care sunt inteligent construite pe două axe: nord-sud și est-vest. Săptămânal, peste 500.000 de locuitori ai orașului Bogota utilizează pistele, deplasându-se cu o viteză medie de 17 km/h.

bogota_2

Orele de vârf, pentru că este vorba și de așa ceva, sunt înregistrate între orele 6 și 8 dimineața, respectiv 17 și 19 după-amiaza.

bogota_3

35% din populație utilizează bicicleta pentru a merge la studii, 31% merg către locurile de muncă, 16% pentru deplasările de afaceri, 14% pentru sport și doar 4% pentru recreere.

bogota_4

Iar aceste cifre se situează la nivelul anului 2007, când a fost făcut ultimul studiu, în prezent fiind evident schimbate datorită numărului de bicicliști care a crescut simțitor între timp.

bogota_5

Mai jos, un film în care se explică pe larg fenomenul din Bogota:

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + fourteen =